Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Φάτσα με τον αποκλεισμό η Αργεντινή [vid]

Αργεντινή

Το «Μπομπονέρα» γέμισε ασφυκτικά για να δώσει ώθηση στην Αργεντινή, αλλά η «αλμπισελέστε» δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στο Περού (0-0) κι έτσι –μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018- κινδυνεύει με οδυνηρό αποκλεισμό.

Πολύ κοντά στον αποκλεισμό της από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 βρίσκεται η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας το Περού (0-0) κι έτσι υποχώρησε 6η στη βαθμολογία των προκριματικών στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, θέση που δεν οδηγεί σε αγώνες μπαράζ.

Οι παίκτες της Αργεντινής βρήκαν μπροστά τους τον απίστευτο Γκαλέσε, που… κατέβασε ρολά και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη μέσα στο “καυτό” Μπομπονέρα. Ο Σαμπάολι έκανε αλλαγή τον αρνητικό Ντι Μαρία (46’) στο 60’ πέρασε τον Γκάγκο, που όμως 6 λεπτά αργότερα τραυματίστηκε. Έτσι, δεν μπόρεσε να βάλει στο παιχνίδι Ντιμπάλα και Ικάρντι.

https://www.youtube.com/watch?v=dSQPFtZHIsk

Οι συνθέσεις

Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Μαστσεράνο, Οταμέντι, Ακούνια, Λούκας Μπίγλια, Μπανέγα (60′ Γκάγκο) (66′ Ένσο Πέρες), Μέσι, Ντι Μαρία (46′ Ριγκόνι), Αλεχάντρο Γκόμες, Μπενεντέτο.

Περού: Γκαλέσε, Κόρσο, Αράουχο, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Τράουκο, Τάπια (78′ Ακίνο), Γιοτούν, Πένια (53′ Καρταχένα), Φαρφάν (70′ Πόλο), Φλόρες, Γκερέρο.

Μόνο νίκη με Ισημερινό θέλει η “αλμπισελέστε”

Μετά και την εντός έδρας ήττα της Κολομβίας από την Παραγουάη, η Αργεντινή θα δώσει αγώνα «do or die” τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Ισημερινό. Με νίκη, η ομάδα του Μέσι θα πάρει έστω την 5η θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια ώρα, η Χιλή έκανε μεγάλο βήμα.. πρόκρισης, νικώντας τον Ισημερινό με 2-1 και ανεβαίνοντας στην 3η  θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βραζιλία, που έχει ήδη προκριθεί.

Σε άλλο παιχνίδι, η Ουρουγουάη έμεινε στο 0-0 στη Βενεζουέλα και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση της στο Μουντιάλ, κάτι που αναμένεται να γίνει στον εντός έδρας αγώνα με την αποκλεισμένη Βολιβία.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Βενεζουέλα-Ουρουγουάη 0-0

https://www.youtube.com/watch?v=nQXGZ63UzVY

Κολομβία-Παραγουάη 1-2

(79’ Φαλκάο-89’ Καρντόσο, 92’ Σανάμπρια)

https://www.youtube.com/watch?v=5YJdKcOHdIA

Βολιβία-Βραζιλία 0-0

Χιλή-Ισημερινός 2-1

(22’ Βάργκας, 85’ Αλέξις-82’ Ιμπάρα)

https://www.youtube.com/watch?v=HGwL5gfqHUg

Αργεντινή-Περού 0-0

Τελευταία αγωνιστική (10/10)

Ισημερινός-Αργεντινή

Βραζιλία-Χιλή

Περού-Κολομβία

Ουρουγουάη-Βολιβία

Παραγουάη-Βενεζουέλα

Βαθμολογία

  1. Βραζιλία 38
  2. Ουρουγουάη 28
  3. Χιλή 26
  4. Κολομβία 26
  5. Περού 25
  6. Αργεντινή 25
  7. Παραγουάη 24
  8. Ισημερινός 20
  9. Βολιβία 14
  10. Βενεζουέλα 9

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις