Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Διπλασιάστηκαν οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά!

Μουντιάλ 2022 – Κατάρ: Διπλασιάστηκαν οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Είναι σίγουρο πως θα είναι ένα… διαφορετικό Μουντιάλ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (2022) θα ξεκινήσει για πρώτη φορά μήνα Νοέμβριο και πιθανότατα θα έχει μια μεγάλη δυσκολία για τους οπαδούς που “αγαπούν” το αλκοόλ. Θα τους… πονέσει πολύ στην τσέπη!

Προσπάθεια να… περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα των οπαδών με ένα ποτήρι με αλκοολούχο ποτό στο χέρι -σε κοινή θέα- κατά τη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, φαίνεται πως γίνεται στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022.

Η νομοθεσία του Κατάρ δημιουργεί μία διοργάνωση εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες. Σύμφωνα με το νόμο της μουσουλμανικής χώρας, απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ σε δημόσια θέα, ενώ επιτρέπεται μονάχα σε διαπιστευμένα ξενοδοχεία και μπαρ.

Μια νέα εξέλιξη όμως αναμένεται να… πονέσει πολύ τους οπαδούς που θα θελήσουν να χαρούν τη νίκη της ομάδας τους, παρέα με μια.. μπυρίτσα, ή έστω να “πνίξουν” τον πόνο τους από μια ήττα. Όπως έγινε γνωστό και από τους “New York Times”, επιβλήθηκε αύξηση φορολογίας 100% στα αλκοολούχα, κάτι που σημαίνει πως μπύρες, κρασιά και άλλα ποτά είδαν τις τιμές τους να διπλασιάζονται.

Υπολογίζεται πως ένα… καφάσι από 24 μπίρες για τους οπαδούς που θα θελήσουν να βρεθούν στο Κατάρ για τους αγώνες του Μουντιάλ θα κοστίζει πάνω από 90 ευρώ και η εξάδα περίπου 23 ευρώ!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις