Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ: Πέναλτι και… τέλος για την Ένωση! – videos

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ: Πέναλτι και… τέλος για την Ένωση! – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Η ΑΕΚ στάθηκε ως ίση κόντρα στη Μπάγερν στο Μόναχο για 30 λεπτά, όμως μετά το “φθηνό” πέναλτι του Τσόσιτς στον Μίλερ, δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει και με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις, οι “Βαυαροί” πήραν άνετη νίκη με 2-0.

Ένα εύκολο σφύριγμα του διαιτητή, σε ένα “χαζό” τράβηγμα του Τσόσιτς στο 30ο λεπτό του αγώνα, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς κόντρα στη Μπάγερν στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 4η ήττα της στους ομίλους του Champions League.

Η Ένωση “πάλεψε” για μισή ώρα αγώνα στην Allianz Arena, αλλά μετά το 1-0 του Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να επανέλθει στο ματς και με τον Πολωνό να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνεχίζει πάντως να έχει κάποιες ελπίδες για την τρίτη θέση, μετά και το 1-1 στο άλλο ματς του ομίλου, αν και η ίδια δεν έχει δείξει ακόμη ικανή για κάτι παραπάνω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το παιχνίδι

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αλλάζει τον σχηματισμό και να παρατάσσει για πρώτη φορά τους παίκτες του με 3-5-2, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην Allianz Arena και έχασε δύο καλές ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο ματς.

Στο 4΄ο Λαμπρόπουλος θα μπορούσε να έχει βάλει μάλιστα μπροστά την Ένωση στο σκορ, όμως η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση, μετά από κόρνερ, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 11′ δε, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Πόνσε έκανε τραγικό κοντρόλ στην πάσα του Μπακάκη μέσα στην περιοχή, αδυνατώντας να τελειώσει μια καλή φάση για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να στέκεται καλά στο γήπεδο, με τη Μπάγερν να μην “απειλεί” καθόλου μέχρι και το 30ο λεπτό του αγώνα. Στο σημείο αυτό όμως, σε ένα κόρνερ των Γερμανών, ο Τσόσιτς τράβηξε τον Μίλερ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει καθυστερημένα, ένα αυστηρό πέναλτι, το οποίος εκτέλεσε εύστοχα ο Λεβαντόφσκι για το 1-0.

Οι παίκτες της Ένωσης επηρεάστηκαν εμφανώς από το γκολ και με τον διαιτητή να σφυρίζει… έδρα στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, η Μπάγερν εμφανίστηκε πιο απειλητική και προσπάθησε να “τελειώσει” το ματς με ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Μπάρκας νίκησε τόσο τον Γκορέτσκα (55′), όσο και το Λεβαντόφσκι (61′), κρατώντας στο ματς την ομάδα του.

Οι συμπαίκτες του όμως έδειξαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ και παρότι έπαιρναν εύκολα την κατοχή της μπάλας, δεν ανησύχησαν σε καμία περίπτωση τον Νόιερ στο υπόλοιπο του ματς.

Αντίθετα, οι “Βαυαροί” βρήκαν τελικά και δεύτερο γκολ, με τον Λεβαντόφσκι με προβολή από κοντά στο 71ο λεπτό, να διπλασιάζει τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο και της ομάδας του.

https://twitter.com/eMiaSanMia/status/1060284106821566475

Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, που βρίσκει την Ένωση στην τελευταία θέση του ομίλου, με 4 ήττες μετά από 4 αγωνιστικές στο Champions League, ενώ η Μπάγερν μετά και τα αποψινά απότελέσματα πέρασε στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς.

Οι συνθέσεις στο Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ, Γκορέτσκα, Ναμπρί (87′ Ρενάτο Σάνσες), Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Λεβαντόβσκι (90’+1′ Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Αλέφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (80′ Μπογέ), Πόνσε.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 10 (7-1)
Άγιαξ 8 (6-2)
Μπενφίκα 4 (4-6)
ΑΕΚ 0 (2-10)

Η επόμενη αγωνιστική

ΑΕΚ – Άγιαξ
Μπάγερν – Μπενφίκα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις