Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Λιόν: Σούπερ Μέσι “διέλυσε” τους Γάλλους! – videos

Μπαρτσελόνα – Λιόν: Σούπερ Μέσι “διέλυσε” τους Γάλλους! – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν φανταστικός κόντρα στη Λιόν και πήρε… από το χέρι τη Μπαρτσελόνα για να την οδηγήσει στα προημιτελικά του Champions League, με το εμφατικό 5-1 επί των “Λιονέ”.

Με το πρώτο παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί στο 0-0, η Μπαρτσελόνα ήθελε νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League και τη βρήκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, χάρη στον φοβερό και τρομερό Μέσι.

Μία μέρα μετά την απίθανη εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αργεντινός “απάντησε” με δικό του σόου, καθώς με δύο γκολ και δύο ασίστ, “διέλυσε” μόνος του τη Λιόν, χαρίζοντας στην ομάδα του Βαλβέρδε μια θέση στα προημιτελικά.

Το παιχνίδι

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με τη Λιόν και την “έκλεισε” στα καρέ της, βγάζοντας διαρκώς τελικές μπροστά από την εστία του Λόπεζ. Ο Γάλλος “έβγαλε” τις πρώτες φάσεις, λέγοντας “όχι” σε Κοουτίνιο και Σουάρες, ενώ επέδειξε αυτοθυσία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν μπόρεσε να βρει όμως απάντηση και στο πέναλτι του Μέσι στο 19′, το οποίο κέρδισε ο Σουάρες και εκτέλεσε αλά Πανένα, ο Αργεντινός, για να δώσει από νωρίς σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να “πιέζει” μάλιστα, με τον Σουάρες να αποτελεί στήριγμα του αρχηγού και να φτιάχνει και το 2-0 στο 31′, με μαγική προσπάθεια και ασίστ μισό γκολ στον Κοουτίνιο.

Στο δεύτερο μέρος, η Λιόν μπήκε αποφασισμένη να “παλέψει” για την πρόκριση και μείωσε με τον Τουσάρ στο 58′ σε 2-1, ενώ άρχισε να “αγχώνει” το Καμπ Νόου με τον Φακίρ να “απειλεί” και με δεύτερο τέρμα, που θα έδινε σκορ πρόκρισης στους Γάλλους.

Παράλληλα όμως, έδωσε και χώρους στους “μπλαουγκράνα”, με αποτέλεσμα ο Μέσι να κάνει “πάρτι” στις αντεπιθέσεις και να… σκοτώνει τους αντιπάλους του με γκολ και ασίστ. Το 3-1 έκανε μάλιστα ο ίδιος με τρομερή προσωπική ενέργεια στο 78′.

Δύο λεπτά αργότερα έδωσε έτοιμο γκολ στον Πικέ, για να έρθει και το 5-1 λίγο πριν τη λήξη του ματς, με τον Ντεμπελέ να εκμεταλλεύεται νέα εκπληκτική φάση και ασίστ του Αργεντινού για να διαμορφώσει από κοντά το τελικό σκορ.

Τα γκολ του Μπαρτσελόνα – Λιόν

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις