Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα θυμήθηκε την ήττα της από τον Ολυμπιακό! [vids]

fcbarcelona.com

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα φιλοξενείται αφιερωμα που αναφέρεται στη μοναδική -φιλική- του Ολυμπιακού κόντρα στους Καταλανούς.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” έδωσε την αφορμή στην ιστοσελίδα της ομάδας να… ψάξει το παρελθόν και να βρει την μοναδική νίκη των “ερυθρόλευκων” επί των Καταλανών.

Αυτή έγινε επί ελληνικού εδάφους και ήταν φιλική, αφού οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο φετινό Champions League είναι τα πρώτα επίσημα ματς που δίνουν οι δυο ομάδες.

Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1962 στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε τουρνουά που διοργάνωσε η ΑΕΚ για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε όλες τις ομάδες του ΠΟΚ και επικράτησε των Πειραωτών με 2-0.

Μπατσελόνα

Στο κείμενο της ιστοσελίδας της Μπαρτσελόνα φιλοξενείται αναφορά της “El Mundo Deportivo, όπου αναφέρεται πως το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι Καταλανοί δεν είχαν επίσημο αγώνα μετά από λίγα 24ωρα και αν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αμύνθηκαν με σκληρό τρόπο.

Γίνεται αναφορά στις συνθήκες του ματς που ηττήθηκε

Στη συνέχεια τονίζεται πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κάλεσαν τους “μπλαουγκράνα” για φιλικό, για εκείνο τον Μάιο. Οι Καλανοί μετέτρεψαν το φιλικό σε… τουρνουά για το τέλος της σεζόν και αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στις 22 Μαΐου του 1962.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα, με τέρμα του Γιώργου Σιδέρη (83′), με το γήπεδο να έχει περίπου 20.000 κόσμο, σύμφωνα με τις αναφορές των Μέσων της εποχής.

https://www.youtube.com/watch?v=g1O00hvCVtM

Στο αφιέρωμα των Καταλανών τονίζεται πως από την ομάδα έλειπαν βασικοί παίκτες, που είχαν πάει με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, ενώ γίνεται αναφορά και στις συνθήκες του αγώνα.

Οι “μπλαουγκράνα” επικαλούνται και πάλι την “ El Mundo Deportivo” και αναφέρουν πως στο γήπεδο υπήρχε “φτωχός’ φωτισμός, ενώ ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Στο τέλος πάντως, τονίζεται πως και η “Μπάρτσα” δεν βρέθηκε και σε καλή βραδιά.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: fcbarcelona.com

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις