Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρος” θρίαμβος στη Λευκορωσία! “Όργια” Ζαμπά

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρος” θρίαμβος στη Λευκορωσία! “Όργια” Ζαμπά
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέτριψε τους Λευκορώσους με 4-1, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, επικρατώντας των Λευκορώσων με 4-1, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι “ασπρόμαυροι” έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, νικώντας εκτός έδρας τη βασική αντίπαλο τους για τη δεύτερη θέση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Τσέλσι επικράτησε της Βίντι με 1-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Ζαμπά, ο οποίος έκανε τα… πάντα στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Από ένα τέρμα σημείωσαν οι Πρίγιοβιτς και Πέλκας.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ονειρικό ξεκίνημα, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη στα 17 πρώτα λεπτά του αγώνα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε “καρφώσει” τρεις φορές την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με τον Ζαμπά να κάνει “όργια”. Ο Βραζιλιάνος έδωσε αρχικά την ασίστ στον Πρίγιοβιτς (σ.σ. πέτυχε το 100ο ευρωπαϊκό γκολ του ΠΑΟΚ), ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 6′.

Στη συνέχεια, ανέλαβε ρόλο εκτελεστή. Στο 11′ και στο 17′ πήρε το όπλο του κι έγραψε το 0-3, τελειώνοντας από νωρίς το παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος άσος, μάλιστα, έγινε ο νεότερος ξένος παίκτης του ΠΑΟΚ που σκόραρε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (20 ετών, 2 μηνών και μιας ημέρας).

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τον Πασχαλάκη να είναι θεατής, μιας και οι Λευκορώσοι αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε κάπως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με την ΜΠΑΤΕ να πιέζει την άμυνα του ΠΑΟΚ για να μειώσει το σκορ. Οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν στο 61′, με τον νεοεισελθόντα Σκάβις να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να βρίσκει στον Κρέσπο και να αλλάζει πορεία, αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη.

Οι Λευκορώσοι πίστεψαν για λίγα λεπτά ότι μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά οι Ζαμπά και Πέλκας είχαν άλλη άποψη. Ο Βραζιλιάνος σέρβιρε το τέταρτο γκολ στον Έλληνα άσο, ο οποίος με υπέροχο σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-4 στο 73′, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Αλεξέι Μπάγκα): Σχερμπίτσκι, Αλεξέι Ρίος, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Μπάγκα, Ντράγκουν (71′ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς, Τουόμινεν (59′ Σκάβις).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (70′ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (86′ Βιεϊρίνια), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (76′ Άκπομ)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις