Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός: Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε το “τριφύλλι”!

Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός: Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε το “τριφύλλι”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε στη γη των Βάσκων. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 1-0 από τη Μπιλμπάο στην Ισπανία και με συνολικό σκορ 4-2 αποκλείστηκαν από το Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα στη Μπιλμπάο, η οποία, όμως, είναι καλύτερη ομάδα και το απέδειξε και στο δεύτερο παιχνίδι. Οι Βάσκοι επικράτησαν εντός έδρας του “τριφυλλιού” με 1-0 και με δύο νίκες προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League. Η υπόθεση πρόκριση είχε ουσιαστικά τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο, όπου η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει με 3-2.

Ο αγώνας

Παρά το γεγονός ότι οι “πράσινοι” είχαν απειροελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση, διεκδίκησαν μέχρι τέλος ό,τι καλύτερο μπορούσαν κόντρα στην ανώτερη Μπιλμπάο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε από νωρίς (22′) πίσω στο σκορ με το γκολ του Μουνιαίν και δεν κατάφερε να αντιδράσει, έχοντας για καλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Τσάβες στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βάσκοι ήταν και πάλι ανώτεροι, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Ο Αντούριθ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο στο 47′ και στο 51′, ενώ στο 55′ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε σουτ του Σαν Χοσέ.

Στο 71′ ο Γουίλιαμς βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Βλαχοδήμος τον έκλεισε σωστά, ενώ στο 87′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει μία καλή ευκαιρία, με τον Λουτσιάνο να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Άλτμαν.

Το 1-0 “σφράγισε” τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με την Μπιλμπάο να προκρίνεται στους ομίλους του Europa League με συνολικό σκορ 4-2.

Οι ενδεκάδες

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κίκο Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74΄ Ρίκο), Μουνιαίν (79΄ Ακέτσε), Σουσαέτα (65΄ Γουίλιαμς), Λέουκε, Ετσέιτα, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66΄ Αλτμαν), Καμπέσας (67΄ Μολίνς), Λουτσιάνο, Τσάβες (73΄ Δώνης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις