Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Νάπολι έστεψε πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους! “Γκέλα” και πανηγυρισμοί στο Τορίνο

Η Νάπολι έστεψε πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους! “Γκέλα” και πανηγυρισμοί στο Τορίνο
ΦΩΤΟ Reuters

Η Νάπολι έχασε και τις τελευταίες ελπίδες που είχε για κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι “παρτενοπέι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Τορίνο στο Σάο Πάολο, δίνοντας τον τίτλο στη Γιουβέντους, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η Νάπολι “πέταξε” δύο βαθμούς στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τορίνο κι έστεψε τη Γιουβέντους πρωταθλήτρια Ιταλίας, δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η “Μεγάλη Κυρία” είναι στην κορυφή με 6 βαθμούς περισσότερους από τους “παρτενοπέι”. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (σ.σ. απίθανο σενάριο με δύο ήττες για Γιουβέντους και δύο νίκες για Νάπολι) μετρούν τα μεταξύ τους ματς, στα οποία έχει νικήσει ο ένας στην έδρα του άλλου με 1-0, έτσι επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Η Γιουβέντους είναι στο +61 και η Νάπολι στο +45, πράγμα που σημαίνει ότι οι “μπιανκονέρι” δεν χάνουν τον τίτλο ούτε με θαύμα.

Στέψη στη Ρώμη

Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τη Ρόμα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις