Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το NewsΙt.gr στο Κίεβο! Ρεάλ – Λίβερπουλ 3-1 ΤΕΛΙΚΟ: Έγραψε ιστορία με “μαγεία” Μπέιλ

Το NewsΙt.gr στο Κίεβο! Ρεάλ – Λίβερπουλ 3-1 ΤΕΛΙΚΟ: Έγραψε ιστορία με “μαγεία” Μπέιλ
ΦΩΤΟ Reuters

-“Αιώνια” πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης
– Νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό
-Έγραψε ιστορία με το τρίτο σερί Champions League
-Το κορυφαίο γκολ όλων των εποχών πέτυχε ο Μπέιλ
-Έχασε νωρίς τον Σαλάχ η Λίβερπουλ
– Αποστολή του NewsΙt.gr στο Κίεβο

Αποστολή του NewsΙt.gr στο Κίεβο: Μάκης Μπεκιάρης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά, αφού επικράτησε και της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League, με 3-1 και έγραψε ιστορία στο θεσμό με τις διαδοχικές κατακτήσεις.

Ο τραυματισμός του Σαλάχ στο 23ο λεπτό, δύο απίθανες γκάφες του Κάριους, αλλά και η “μαγική” γκολάρα του Γκάρεθ Μπέιλ, χάρισαν το 13ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στους Μαδριλένους.

Το πρώτο γκολ για τη Ρεάλ, ο Μπενζεμά στο 51ο λεπτό, ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ ο Μανέ στο 55′, αλλά ο Μπέιλ με δύο γκολ στο 64′ και στο 83′, ολοκλήρωσε έναν ακόμη θρίαμβο για τη “Βασίλισσα” της Ευρώπης.

Το NewsΙt.gr στο Κίεβο! Το «πάρτι» των οπαδών πριν τον τελικό του Champions League [pics, vids]

 

Παρακολουθήστε το LIVE του NewsIt.gr για τον τελικό του Champions League

 

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε απο την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56. Η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της «Εκίπ» Γκαμπριέλ Ανό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώδεκα κατακτήσεις και προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

Αν κάνουμε τον καταμερισμό των 61 τροπαίων ανά χώρα, βλέπουμε ότι η Ισπανία (12 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 17 φορές τον τίτλο, ακολουθούν η Ιταλία και η Αγγλία που έχουν από 12, η Γερμανία (7), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4) και από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις