Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νίκησε Λίβερπουλ και το σήκωσε η Σίτι! Στα πέναλτι κρίθηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν – video

Νίκησε Λίβερπουλ και το σήκωσε η Σίτι! Στα πέναλτι κρίθηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν – video

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς σήκωσε η Μάντσετσερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι (1-1 το παιχνίδι) στον τελικό του Community Shield στο “Γουέμπλεϊ”.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 5-4 στα πέναλτι τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το έκτο Community Shield της ιστορίας της. Το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα βρήκε ισόπαλες 1-1 τις δύο ομάδες.

Ο Στέρλινγκ στο 11ο λεπτό τιμώρησε την πρώην ομάδα του για το 1-0, ενώ η Μάτιπ στο 78’ ήταν αυτός που ισοφάρισε για την ομάδα του Κλοπ, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι “πολίτες” ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά η Λίβερπουλ ήταν πολύ ανώτερη στο δεύτερο, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια.

Η ομάδα του Κλοπ είχε δύο δοκάρια στο 57′ και στο 58′ με τους Βαν Ντάικ και Σαλάχ, ενώ στο 92′ ο Σαλάχ βγήκε φάτσα με τον Μπράβο, εκείνος έδιωξε, ο Αιγύπτιος πήρε κεφαλιά… ριμπάουντ, αλλά ο Γουόκερ αποδείχθηκε από μηχανής θεός και έσωσε με ανάποδο ψαλίδι πάνω στην γραμμή. 

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Σακίρι.

1-1 για τη Σίτι, ισοφάρισε ο Γκιντογάν.

Αστόχησε ο Βαϊνάλντουμ, απέκρουσε ο Μπράβο για τη Σίτι.

1-2 για τη Σίτι. Σκόραρε ο Μπερνάρντο Σίλβα.

2-2 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Λαλάνα.

2-3 για τη Σίτι. Σκόραρε ο Φοντέν.

3-3 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Τσέιμπερλεν.

-4 για τη Σίτι, σκόραρε ο Ζιντσένκο.

4-4 για τη Λίβερπουλ. Σκόραρε ο Σαλάχ.

4-5 για τη Σίτι. Σκόραρε ο Ζεσούς και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (67′ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67′ Κεϊτά), Χέντερσον (79′ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79′ Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Σακίρι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (61′ Γκιντογάν), Ντε Μπράινε (89′ Φοντέν), Σανέ (13′ λ. τρ. Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις