Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντιναμό Κιέβου – Ολυμπιακός: “Κλώτσησαν” την… ευκαιρία για πρόκριση οι Πειραιώτες! – video

Ντιναμό Κιέβου – Ολυμπιακός: “Κλώτσησαν” την… ευκαιρία για πρόκριση οι Πειραιώτες! – video
ΦΩΤΟ Reuters

Χάνοντας πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στην Ουκρανία από τη Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε άδοξα από τη συνέχεια του Europa League, μετά και το 2-2 στο πρώτο ματς στο “Καραϊσκάκης”.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Παρότι “πάλεψε” στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 της Ντιναμό Κιέβου και με μοιραίο παίκτη τον Γκερέρο στο τέλος, έμεινε εκτός Europa League, από της φάση των “32” της διοργάνωσης.

Ο Σολ στο 33′ σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς, αλλά οι παίκτες του Μαρτίνς δεν μπόρεσαν να “απαντήσουν” στο γκολ, με τον Μασούρα και τον Γκερέρο να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός άρχισε να “πατάει” καλύτερα στο γήπεδο μετά το πρώτο δεκάλεπτο και δημιούργησε “ρήγματα” από αριστερά με Τσιμίκα, Φορτούνη και Ποντένσε, με τον Έλληνα αριστερό μπακ να χάνει και την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στο 16′, που απέκρουσε με γροθιές ο Μπόικο.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να φέρνουν την μπάλα εύκολα στην περιοχή των Ουκρανών, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην τελική πάσα, δεν επέτρεψαν κάποια σημαντική “απειλή” για την εστία της Ντιναμό.

Στο 33′ όμως, στην πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους, οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν πίσω στο σκορ. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Σα και σέντρα από αριστερά, ο Σολ πετάχτηκε μπροστά από την άμυνα των Πειραιωτών και με προβολή έκανε το 1-0.

https://twitter.com/Onur57662874/status/1098684704755191808

Το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Ολυμπιακού και έτσι θα μπορούσαν να χάσουν το ματς από το… ημίχρονο, καθώς στο 47′ ο σκόρερ του αγώνα, έχασε τεράστια ευκαιρία εξ επαφής, για να πετύχει και δεύτερο τέρμα για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς έριξε στο γήπεδο τον Μασούρα αντί του Ντίας και ο Έλληνας εξτρέμ έχασε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του, καθώς στο 51′ δεν κατάφερε με κεφαλιά από σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 64′ το δυνατό διαγώνιο σουτ, απέκρουσε δύσκολα με το ένα χέρι, ο τερματοφύλακας των Ουκρανών.

Από τον ίδιο παίκτη όμως ξεκίνησε και η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς, αφού στο 75′ από γέμισμα του Τοροσίδη και ωραίο γύρισμα του Μασούρα, ο Γκερέρο έκανε την προβολή από το ένα μέτρο, αλλά ο Μπόικο με υπερένταση απέκρουσε ξανά τη μπάλα, με το πόδι του, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Με τον Γκερέρο να χάνει μάλιστα και ένα τετ-α-τετ στο 87′, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Πειραιώτες να αποκλείονται -όπως και η ΑΕΚ πέρυσι, από τη Ντιναμό Κιέβου και να μη συνεχίζουν στο Europa League, μετά τους “32” της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Ντιναμό Κιέβου – Ολυμπιακός

Ντιναμό Κιέβου (Χάτσεκβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Μπουγιάλκσκι, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο, Τσιχάνκοβ, Βέρμπιτς, Σολ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65′ Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46′ Μασούρας), Φορτούνης (65′ Γκερέρο), Χάσαν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις