Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Τότεναμ: Ένα και να… Κέιν! “Σφράγισαν” το εισιτήριο οι Λονδρέζοι – video

Ντόρτμουντ – Τότεναμ: Ένα και να… Κέιν! “Σφράγισαν” το εισιτήριο οι Λονδρέζοι – video
ΦΩΤΟ Reuters

Η Τότεναμ είχε “καθαρίσει” ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά με μία γκολάρα του Κέιν πήρε τη νίκη με 1-0 και στη Γερμανία, “σφραγίζοντας” το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Ντόρτμουντ έψαχνε ένα “θαύμα” κόντρα στην Τότεναμ μετά το 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και παρότι “πάλεψε” το ματς στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε τελικά τίποτα περισσότερο, από μία ακόμη ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Γιορίς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα για τους Λονδρέζους, αφού έβαλε “στοπ” στις περισσότερες τελικές των “Βεστφαλών” στο πρώτο μέρος, επιτρέποντας στον Κέιν με τρομερό τελείωμα στο 47′, να τελειώσει το ματς.

Το παιχνίδι

Η Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να “πιέσει” για ένα γκολ, αλλά δημιούργησε την πρώτη καλή της ευκαιρία στο 21′ με το σουτ του Ρόςι να κοντράρει πριν καταλήξει στα χέρια του Γιορίς.

Ήταν μάλιστα η Τότεναμ αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σον να βγαίνει απέναντι από τον Μπούργκι, αλλά να πλασάρει άσχημα, διατηρώντας το 0-0 στο 31′.

Ακολούθησε μία “καταιγίδα” με συνεχείς τελικές της Ντόρτμουντ, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας των “σπιρουνιών” φώναξε “παρών” και με εντυπωσιακές αποκρούσεις, κράτησε το μηδέν στην εστία στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Τότεναμ, αφού στο 47′, ο Σισοκό με εξαιρετική κάθετη πάσα, έβγαλε τον Κέιν απέναντι από τον τερματοφύλακα των Γερμανών και ο Άγγλος στράικερ δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-1.

Το γκολ των Λονδρέζων έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς, αφού η ομάδα του Φαβρ χρειαζόταν πλέον 5 γκολ για να προκριθεί και έτσι το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Άγγλους να πανηγυρίζουν στο τέλος την πρόκριση.

Tα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις στο Ντόρτμουντ – Τότεναμ

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Βολφ (62’ Λάρσεν), Ακαντζί, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις (74’ Ντιλέινι), Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο (62’ Πούλισιτς), Αλκάθερ.

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φερτόνχεν, Οριέ, Ντέιβις, Γουίνκς (55’ Ντάιερ), Σισοκό, Έρικσεν (83’ Ρόουζ), Σον (71’ Λαμέλα), Κέιν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις