Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο ακρωτηριασμένος Φόλμαν προπονείται ξανά και η Σαπεκοένσε έμεινε στην κατηγορία! [vids]

Ο ακρωτηριασμένος Φόλμαν προπονείται ξανά και η Σαπεκοένσε έμεινε στην κατηγορία! [vids]

Στις 28 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αεροπορική τραγωδία στην οποία ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε… Ενα χρόνο μετά ο ακρωτηριασμένος Ζάκσον Φόλμαν προπονείται ξανά!

«Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα αυτό. Χαίρομαι που επέστρεψα. Ο χρόνος κύλησε γρήγορα. Η νοσταλγία είναι μεγάλη, αλλά το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Πιστεύω πως βαδίζω στο σωστό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής.

 

 

Παράλληλα, η Σαπεκοένσε πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, νικώντας  2-1 την Βιτόρια. Αποτέλεσμα που εξασφάλισε στην βραζιλιάνικη πως θα αποφύγει τον υποβιβασμό, τρία παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana, συνετρίβη στις 28 Νοεμβρίου και σχεδόν όλοι οι παίκτες της σκοτώθηκαν. Εβδομήντα ένα από τα 77 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο έχασαν τη ζωή τους και η μικρή ομάδα από τη Νότια Βραζιλία αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν. Κατά την διάρκεια της σεζόν, χρειάστηκε να αλλάξει τρεις προπονητές.

Οι παίκτες, προπονητές, παράγοντες  γιόρτασαν την επιτυχία της παραμονής με μια επανάληψη πανηγυρισμού που τους έκανε διάσημους, καθώς χτύπησαν ρυθμικά τα χέρια τους στα ντουλάπια των αποδυτηρίων  τραγουδώντας «Vamos Vamos Chape».

Πριν από ένα χρόνο, ένα βίντεο των παικτών που γιορτάζουν με τον ίδιο τρόπο μετά την πρόκριση επίσης της Σαν Λορέντσο στο ημιτελικό του Copa Sudamericana, μεταδόθηκε  στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου μετά την πτώση του αεροπλάνου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις