Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Άρης “πάτησε” τη Ξάνθη με ανατροπή! Στα προημιτελικά του Κυπέλλου οι “κίτρινοι”

Άρης Ξάνθη

Ο Άρης νίκησε 2-1 με ανατροπή και πέρασε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 1-0. Από ένα γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσει ως οφσάιντ, πέτυχε κάθε ομάδα. Εντυπωσιακοί οι “κίτρινοι” αφού δέχθηκαν το 0-1.

Βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά ο Άρης έβγαλε μεγάλο πάθος, κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, να επικρατήσει με 2-1 της Ξάνθης στο “Κλ. Βικελίδης”. Σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) την περασμένη εβδομάδα στα Πηγάδια, οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Ξάνθη έδειξε πιο πιεστική από τον Άρη, πλησιάζοντας περισσότερες φορές τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Μάλιστα, οι Ακρίτες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 14′ να κάνουν το 0-1 και να… ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Κάστρο έφυγε από κανονική θέση, δέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή των Θεσσαλονικέων, έπιασε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει στην προβολή του Βέλεθ και να περνάει κόρνερ.

Τελικά η Ξάνθη έφτασε στο 0-1 στο 22′ με τον Φοσέ. Ο Γάλλος επιθετικός δέχθηκε -από θέση οφσάιντ- την κάθετη του Μπαριέντος, απέφυγε τον Κουέστα και άνοιξε το σκορ.

Ο Άρης πήρε άμεσα τα… ηνία του αγώνα και πίεσε για να φτάσει στο γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν τελικά να πάνε στο ημίχρονο, έχοντας κάνει το 1-1. Στο 42 ο Λούκας Σάσα έπιασε όμορφο πλασέ και νίκησε τον πορτιέρε της Ξάνθης. Με το σφύριγμα της ανάπαυλας, ο Θοδωρής καρυπίδης μπήκε εντός αγωνιστικού χρόνου και κατευθύνθηκε προς τους διαιτητές, προφανός εκνευρισμένος από την απόφαση τους στο γκολ της Ξάνθης.

Το σκορ αυτό έβαλε και πάλι τον Άρη σε θέση πρόκρισης, ενώ ο Ιντέγε στο 59′ κατάφερε να κάνει το 2-1, με τον Λάρσον -που έβγαλε τη σέντρα- να υποδέχεται την μπάλα από θέση οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι κι έφτασαν τελικά σε αυτή τη νίκη – πρόκριση μέσα στο “Κλ. βικελίδης”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις