Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει τον Μανωλά! “Ένα τέρας του αθλητισμού”

Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει τον Μανωλά! “Ένα τέρας του αθλητισμού”
ΦΩΤΟ Reuters

Στην καθοριστική συμβολή του Κώστα Μανωλά στην χθεσινή, εντυπωσιακή νίκη της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα, αναφέρεται με έμφαση ο ιταλικός Tύπος.

«Ιστορικός ο πανηγυρισμός του Μανωλά, σαν τον Ταρντέλι κατά της ομάδας της Γερμανίας, στον τελικό του Μουντιάλ το 1982», γράφει η La Repubblica.

«Έτρεξε με όλη του την δύναμη προς τον πάγκο του, με τα μάτια ορθάνοικτα, μια κραυγή ευτυχίας και αμέσως μετά αγκάλιασε τους συμπαίκτες του», προσθέτει η εφημερίδα, περιγράφοντας τον ενθουσιασμό του Ελληνα παίκτη, αμέσως μετά το 3-0 στον χθεσινό αγώνα. Ένας πανηγυρισμός που «οι οπαδοί της Ρόμα θα θυμούνται για πολύ καιρό».

Η αθλητική εφημερίδα Corriere dello Sport γράφει ότι «ο Μανωλάς ήταν άφθαστος, ένα τέρας του αθλητισμού», διότι «κατάφερε να ελέγξει την άμυνα με ελεύθερο ρόλο  και να βάλει το γκολ της ζωής του».

Τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, εκθειάζει και η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero η οποία προσθέτει: «επέλεξε το κέντρο της άμυνας, όχι ως σκηνοθέτης αλλά ως αμαξοστοιχία έτοιμη να επωφεληθεί κάθε μικρής απροσεξίας. Έβαλε το τρίτο γκολ. Έπαιξε με όλη του την καρδιά στην μικρή περιοχή του, κατά τα τελευταία, επισφαλή  λεπτά του αγώνα. Θαυμάσιος».

«Στο χθεσινό ματς χρειαζόταν ένα τελευταίο θαύμα και το έκανε ο Μανωλάς, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Τζενγκίζ. Η Ρόμα προχωρά, θα δούμε αν βρήκε έναν νέο δρόμο για να ανέβει ψηλά και να μείνει για πάντα στην κορυφή» γράφει, τέλος, η εφημερίδα Corriere della Sera.

Πηγή: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις