Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο “κεραυνός” της Λαμίας “χτύπησε” τον Πανιώνιο

Λαμία

Μια “φωτοβολίδα” έκρινε τον αγώνα. Η Λαμία έκανε.. πρεμιέρα στην έδρα της και αντάμειψε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να ανέβει μόνος στην κορυφή της Superleague, αφού η γκολάρα του Μπλάζιτς έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους (1-0). Μεγάλη εμφάνιση από τον πορτιέρε, Παπαδόπουλο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος είχε ευκαιρία να ανέβει μόνος στην κορυφή της Superleague. Δεν υπολόγιζε όμως στη μαχητική Λαμία, που -στο πρώτο της παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας – πήρε τη νίκη με 1-0.

Η γκολάρα του Μπλάζιτς έδωσε το “τρίποντο” στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και την ανέβασε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Αντιθέτως, οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην φετινή Superleague και παρέμειναν στους 11 βαθμούς και την 3η θέση.

Εκπληκτικός ο Πανιώνιος, ανίκητος ο Παπαδόπουλος

Η Λαμία θέλησε να μπει στο ματς με τον αναμενόμενο ενθουσιασμό για το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς στην Superleague, αλλά ο Πανιώνιος έδειξε την ποιότητα που τον έχει φέρει σε αυτή τη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ήταν αυτός που πήρε το πάνω χέρι και την κατοχή της μπάλας.

Πολύ γρήγορα ήρθαν και οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Στο 7′ ο Σπιριντόνοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, πλασέ πάνω από τον Παπαδόπουλο στο τετ-α-τετ αλλά ο Αναστασιάδης έδιωξε με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει την γραμμή! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος πρόλαβε και απέτρεψε τον Γεσίλ από το να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν -λανθασμένα- για πέναλτι στο 20′. Ο Ακόστα έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βλάχου, που ήταν στο… μισό μέτρο και πολύ κοντά στο σώμα του.

Ο Πανιώνιος “άγγιξε” το 0-1 στο επόμενο λεπτό. Η ετοιμότητα του Παπαδόπουλου ήταν τέτοια που έδιωξε την μπάλα σε τετ-α-τετ του Γεσίλ αλλά και στο σουτ του Σπιριντόνοβιτς (28′). Πάντως, η Λαμία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, χωρίς όμως να γίνει και απειλητική μέχρι την ανάπαυλα.

Γκολάρα, αποβολή και… νίκη

Οι γηπεδούχοι έδειξαν καλύτερη εικόνα στην επανάληψη και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Πίτι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπλάζιτς έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Κότνικ έδιωξε με τα πόδια στο (54′).

Ο Πανιώνιος δεν περιορίστηκε σε αμυντικά καθήκοντα, πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά τελικά το δέχθηκε στο 76′. Ο Μπλάζιτς έπιασε ένα απίθανο σουτ -εκτός περιοχής- και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ, που έμεινε… άγαλμα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες. Βασιλαντωνόπουλος και Γκιοατά δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα, για αψιμαχία, με τον παίκτη των “κυανέρυθρων” να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη και να αποχωρεί από το παιχνίδι.

Στην τελευταία καλή φάση του ματς, ο Πανιώνιος προσπάθησε να πάρει το βαθμό, αλλά το σουτ του Γεσίλ κόντραρε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου (86′).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις