Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Νούρι του Άγιαξ ξύπνησε από τεχνητό κώμα ενός έτους!

Ο Νούρι του Άγιαξ ξύπνησε από τεχνητό κώμα ενός έτους!
ΦΩΤΟ twitter

Ο 21χρονος Ολλανδός μέσος του Άγιαξ, Αμπεντελάκ Νουρί ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρισκόταν εδώ και 13 μήνες, αλλά έχει μπροστά του ένα… Γολγοθά.

Ήταν 8 Ιουλίου του 2017 όταν ο Αμπεντελάκ Νούρι κατέρρευσε εντός αγωνιστικού χώρου, στη φιλική αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης.

Ο 21χρονος μέσος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε κώμα και οι γιατροί δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικοί όσον αφορά την πορεία της υγείας του.

Σχεδόν ένα χρόνο και μερικές μέρες μετά (5 Αυγούστου) ο Νούρι βγήκε από το κώμα, παρουσιάζοντας πρόοδο. Ο νεαρός άρχισε να επικοινωνεί με το περιβάλλον, συνομιλώντας με τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στο πλευρό του!

“Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Βέβαια μπορεί να κινήσει μόνο το κεφάλι του. Ξύπνησε στις 5 Αυγούστου από το κώμα, αναγνώρισε τους αγαπημένους του ανθρώπους και ξεκίνησε να συνομιλεί με την οικογένειά του. Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αποδυναμωμένο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει παρά μόνο με νοήματα ή συγκεκριμένες κινήσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αδερφός του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις