Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ πάει να… βρει την ΑΕΚ “φτιαγμένος” και με super Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ

Με πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 3-0 τον υποβιβασμένο Πλατανιά και ολοκλήρωσε -ίσως την πιο περίεργη του- χρονιά στη Superleague κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. “Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές” φώναξαν και πάλι οι οπαδοί. Έφτασε τα 19 γκολ ο Σέρβος επιθετικός και πλέον.. περιμένει να δει τι θα κάνει την Κυριακή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο φετινός τίτλος χάθηκε πριν λίγες αγωνιστικές για τον ΠΑΟΚ, αλλά η επιστροφή των οπαδών του στην Τούμπα… έφτιαξε τους Θεσσαλονικείς, που νίκησαν με ευκολία τον Πλατανιά (3-0) και έδειξαν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι τον κόσμο του στην Τούμπα, μπήκε… φουριόζος στο ματς και ο υποβιβασμένος Πλατανιάς δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε σχετικά γρήγορα στο 2-0, παίρνοντας γκολ από τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές του μέσα στη σεζόν. Στο 9′ το σοτ του Πέλκα… κούνησε τα δίχτυια του Κλιάγιτς για το 1-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς έκανε το 2-0, μένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ της Superleague.

Ο Σέρβος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ, με τον Ανσαριφάρντ (17 γκολ) να αγωνίζεται την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την υπεροχή τους στο πρώτο μέρος και αν δεν ήταν… φλύαροι, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε περισσότερα γκολ.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/992807243111456769

Ο Πλατανιάς έπαιξε πολύ κλειστά στην επανάληψη, προκειμένου να μην φύγει απ’ την Τούμπα με κάποιο βαρύ σκορ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναξε “Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές”, σε μια προσπάθεια να… τονώσει την ομάδα του, που συνέχισε να έχει το πάνω χέρι. Στο 67′ όμως ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή στο ματς! Ο Βαρέλα γλίστρησε, ο Κασάλιτσα βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε το “μηδέν”.

Το ματς κύλησε χωρίς άλλες “συγκινήσεις”, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει τη χρονιά με 21 νίκες και 58 γκολ και τον Πλατανιά να… αποχαιρετά την κατηγορία ως ο ουραγός του πρωταθλήματος. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο φινάλε του αγώνα, με τον Βιεϊρίνια να έχει τη.. δημιουργία και τον Πρίγιοβιτς την εκτέλεση για το 19ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έφυγαν με το σφύριγμα της λήξης και έκαναν ένα γύρο του γηπέδου, δεχόμενοι τα χειροκροτήματα των οπαδών, που φώναξαν και πάλι το: “Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές”. Πολλοί ήταν οι οπαδοί που μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις