Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο… πλανήτης του Μέσι! Έγραψε ιστορία με 6η “Χρυσή Μπάλα”

Μέσι

Και πάλι… κορυφαίος της σεζόν ο Λιονέλ Μέσι! Ο 32χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία κατακτώντας τη “Χρυσή Μπάλα” για έκτη φορά στην καριέρα του (αριθμός ρεκόρ). “Ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου” τόνισε.

Το επιβλητικό “Theatre du Chatelet” στο Παρίσι γέμισε από… αστέρια του ποδοσφαίρου (σ.σ. έλειπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο) εκεί όπου ο Λιονέλ Μέσι “έλαμψε” για μια ακόμα φορά πιο δυνατά απ’ όλους!

Ο Λιονέλ Μέσι κράτησε στα χέρια του την έκτη “Χρυσή Μπάλα” της καριέρας του ( 2009, 2010, 2011, 2012 και 2015), αφήνοντας πίσω του -με πέντε- τον Κριστιάνο Ρονάλντο και… γράφοντας ιστορία!

Την περσινή χρονιά, ο Μέσι έφτασε στην κατάκτηση της La Liga με την Μπαρτσελόνα, ενώ δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό του Champions League, αφού οι Καταλανοί αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Ο Αργεντινός δεν κατέκτησε ούτε το Copa del Rey, αλλά ούτε και το Copa America. Ωστόσο, έκανε εξαιρετική χρονιά σε ατομικό επίπεδο, αφού κατέκτησε το “Χρυσό Παπούτσι”.

https://twitter.com/francefootball/status/1201600595611787271

https://twitter.com/francefootball/status/1201601878213242881

Το γαλλικό αθλητικό περιοδικό France Football απένειμε τα βραβεία στους κορυφαίους της χρονιάς, με τον διάσημο Αργεντινό να πηγαίνει στην εκδήλωση συνοδευόμενος από την οικογένεια του και να κερδίζει τόσο τον Πορτογάλο επιθετικό της Γιουβέντους, όσο και τον Ολλανδό αμυντικό, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που κατέκτησε το Champions League και που για πολλούς θα έπρεπε να πάρει το βραβείο.

https://twitter.com/francefootball/status/1201601282311675905

“Ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου”

Θυμάμαι την πρώτη μου “Χρυσή Μπάλα” στο Παρίσι και ήταν κάτι απίστευτο. Τώρα, 10 χρόνια μετά, βρίσκομαι σε διαφορετικό σημείο της καριέρας και της ζωής μου, με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας. Οπως είπε και η γυναίκα μου νωρίτερα στο μήνυμα για μένα, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, ποτέ μου δεν έπαψα να ονειρεύομαι, να θέλω να εξελίσσομαι, να να αναζητάω τα θέλω μου, να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και πάνω απ’ όλα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο.

Χάρη στην ευχή του Θεού, μπορώ να κάνω ακόμα αυτό που αγαπάω από μωρό παιδί. Και εάν εκείνος το θέλει, να μου απομένουν ακόμα αρκετά χρόνια να απολαμβάνω. Είμαι συνειδητοποιημένος για την ηλικία μου και κάτι τέτοιες στιγμές πλέον τις εκτιμώ ακόμα περισσότερο, μιας και πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου. Και εάν και νιώθω ότι μου μένουν ακόμα κάποια χρόνια, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω ότι ο καιρός πετάει και φεύγει πολύ γρήγορα. Μακάρι να είμαι καλά να συνεχίζω να απολαμβάνω το παιχνίδι, την οικογένειά μου, τους αντιπάλους και αυτή την όμορφη ζωή που έχω” ανέφερε ο Μέσι στο λόγο που έβγαλε.

https://twitter.com/francefootball/status/1201603759626997763

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1201579559352721410

Πίσω από τον Λιονέλ Μέσι ήρθαν κατά σειρά οι Φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Σανιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η τελική κατάταξη της δεκάδας

1.Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2. Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

3. Ρονάλντο (Γιουβέντους)

4. Μανέ (Λίβερπουλ)

5. Σαλάχ (Λίβερπουλ)

6. Μπαπέ (ΠΣΖ)

7. Άλισον (Λίβερπουλ)

8. Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)

9. Μπ. Σίλβα (Μαν. Σίτι)

10. Μαχρέζ (Μαν. Σίτι)

Να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 26 χρόνια, κανένας Ισπανός δεν κατάφερε να περάσει στην λίστα των τριών φιναλίστ για το βραβείο Ballon d’Or. Συνολικά 32 παίκτες είχαν την τιμή να είναι μεταξύ αυτών που επιλέχθηκαν από το 1994 έως το 2018.

Τελευταία φορά που ο Αργεντινός, νικητής επίσης του βραβείου The Best της FIFA, είχε κατακτήσει την “Χρυσή Μπάλα”, ήταν το 2015. Την περασμένη σεζόν ο Λιονέλ Μέσι είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση στη σχετική ψηφοφορία. Στις γυναίκες, το συγκεκριμένο βραβείο πήγε στην αρχηγό των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινό.

Να αναφέρουμε ότι η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, συγχαίρει την Μέγκαν Ραπίνο που κατέκτησε το βραβείο της “Χρυσής” Μπάλας στις γυναίκες.

https://twitter.com/USWNT/status/1201597251233177601

Να σημειωθεί ότι ο περσινός νικητής της “Χρυσής Μπάλας”, Λούκα Μόντριτς, δεν κατάφερε φέτος να είναι ούτε καν στους 30 τελικούς υποψήφιους. Παρόλα αυτά, έδωσε κανονικά το “παρών” στην εκδήλωση!

Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2019 (Yachine Trophy) έλαβε ο κάτοχος του Champions League με την Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ. Ο Βραζιλιάνος άφησε στην 2η θέση τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα και στην 3η θέση τον Έντερσον Μοράες της Σίτι.

Το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (Kopa Trophy) για το 2019 έλαβε ο Ματίας Ντε Λίχτ, από τα χέρια του περσινού νικητή, Κιλιάν Εμπαπέ. Ο νυν παίκτης της Γιουβέντους έκανε απίστευτη περσινή σεζόν με τον Άγιαξ.

Περισσότερα σε λίγο…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις