Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο πρόεδρος της Σερβίας «απειλεί» τον Γιόβιτς! «Αν βγει από το σπίτι, θα συλληφθεί»

Ο πρόεδρος της Σερβίας «απειλεί» τον Γιόβιτς! «Αν βγει από το σπίτι, θα συλληφθεί»
ΦΩΤΟ Reuters

«Σκληρά» λόγια από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά την κίνηση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, να «σπάσει» την καραντίνα των «μερένγγες» αλλά και να κάνει και κάτι ανάλογο στο Βελιγράδι.

Ακόμα και πολιτική προέκταση πήρε η απόφαση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Γιόβιτς, να «σπάσει» την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί οι παίκτες της «βασίλισσας», για να ταξιδέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να είναι «παρών» στα γενέθλια της συντρόφου του.

Ο Γιόβιτς ξεκαθάρισε πως πήρε άδεια από τη Ρεάλ Μαδρίτης από τη στιγμή που βρέθηκε αρνητικός στο τεστ του κορονοϊού, ωστόσο το πρόβλημα είναι πως όταν έφτασε στο Βελιγράδι, δεν τήρησε ούτε στο… ελάχιστο τους κανόνες «αυτό-περιορισμού» για 14 ημέρες, που ισχύουν στη Σεβία, για όλους όσοι έρχονται από Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Ο επιθετικός της Ρεάλ αποφάσισε να «σπάσει» ξανά την καραντίνα και να πάει βόλτα στο Βελιγράδι, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η πολιτεία είναι έτοιμη να λάβει τα αυστηρότερα μέτρα απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις, απειλώντας τον σταρ της Ρεάλ ακόμα και με σύλληψη.

«Ο ένας (σ.σ. Ο Νίνκολιτς της Άσκολι) βρίσκεται σε ξενοδοχείο και ο άλλος (σ.σ. ο Γιόβιτς) βρίσκεται στο σπίτι του. Αν κάποιος από τους δύο βγει από εκεί, θα συλληφθεί. Νομίζω πως μετανιώνουν για ό,τι έκαναν, αλλά τους ξεκαθαρίζω πως οι ζωές των ανθρώπων είναι πολύ πιο σημαντικές από τα εκατομμύριά τους. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Γιόβιτς –απ’ τη μεριά του- προσπάθησε να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα και σε μηνύματα που ανέβασε στο Instagram, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας πως δεν ήθελε να βάλει κανέναν σε κίνδυνο.

«Αντιλαμβανόμενος την κατάσταση στον κόσμο και στην πατρίδα μας, που είναι πάρα πολύ δύσκολη, θέλω να στείλω τις ευχές μου προς όλους, ζητώντας να έχουν δύναμη. Πρώτα απ’ όλα, λυπάμαι πολύ που έγινα… θέμα συζήτησης αυτές τις ημέρες. Και λυπάμαι γιατί γράφονται όλα αυτά για μένα κι όχι για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, που είναι όλοι όσοι πολεμούν αυτή την κρίση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Στη Μαδρίτη το τεστ που έκανα για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Γι’ αυτό κι αποφάσισα να ταξιδέψω στη Σερβία προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω και να στηρίξω τους δικούς μας ανθρώπους και να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Όλα αυτά με την άδεια της ομάδας μου…» έγραψε αρχικά ο Γιόβιτς και πρόσθεσε:

«Όταν έφτασα στη Σερβία, μου έκαναν κι εκεί ένα τεστ και ήταν αρνητικό. Λυπάμαι πολύ που ορισμένοι άνθρωποι δεν έκαναν σωστά κι επαγγελματικά τη δουλειά τους και δεν μου έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρομαι και να λειτουργώ κατά τη διάρκεια της απομόνωσής μου. Στην Ισπανία επιτρέπεται να βγαίνεις έξω και να αγοράζεις πράγματα από το φαρμακείο, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται εδώ (σ.σ. Σερβία). Θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν πλήγωσα κάποιον ή τον έβαλα σε κίνδυνο. Ευελπιστώ μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό. Όλη η στήριξή μου στη Σερβία και στο λαό της, θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις