Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τσιτσιπάς στην Εθνική ομάδα! Αίτημα για Τατόι απ’την Ομοσπονδία

Ο Τσιτσιπάς στην Εθνική ομάδα! Αίτημα για Τατόι απ’την Ομοσπονδία
intime.gr

Η συμμετοχή του Τσιτσιπά στην Εθνική ομάδα, στο Davis Cup, σημαίνει πως δεν θα χάσει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως συμβαίνει και με τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Αίτημα από την ΕΦΟΑ προς την ITF, για τη διοργάνωση του Davis Cup στις εγκαταστάσεις στο Τατόι.

Η Εθνική ανδρών θα αγωνιστεί στο Davis Cup τον Σεπτέμβριο, με το μεγάλο «αστέρι» του ελληνικού τένις, Στέφανο Τσιτσιπά να βρίσκεται στη σύνθεση της!

Μάλιστα οι αγώνες είναι πολύ πιθανό να γίνουν στο Τατόι, αφού η ΕΦΟΑ υπέβαλλε σχετικό αίτημα. Στην περίπτωση αυτή, οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Η ΕΦΟΑ υπέβαλε σήμερα (27/2) αίτημα προς την ITF, για τη διοργάνωση του Davis Cup (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club, το οποίο πέρυσι είχε αναλάβει και φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία τους αγώνες του Fed Cup (Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών) και μάλιστα η Εθνική γυναικών με την Μαρία Σάκκαρη στο δυναμικό της, είχε πετύχει την άνοδο κατηγορίας.

Η οριστική απόφαση για την ανάθεση στην Ελλάδα θα ληφθεί την 5η Μαρτίου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Davis Cup, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ITF, στο Λονδίνο. Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Ελλάδας, θα είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Εσθονία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και η Πολωνία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα και θα κληθούν ακόμη οι: Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός της αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με εθνικό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και εκπρόσωπο-συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον αναπληρωτή έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

Η συμμετοχή του Τσιτσιπά στην Εθνική ομάδα, σημαίνει πως δεν θα χάσει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως συμβαίνει και με τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της οικογένειας του ελληνικού τένις, καταθέτω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα συναισθήματα χαράς για τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην Εθνική ομάδα, που σηματοδοτεί και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα, τους Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη, καθώς και τον Αρχηγό αποστολής Απόστολο Τσιτσιπά, τον προπονητή Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον εκπρόσωπο της Ε.Φ.Ο.Α. Διονύση Κοντονή και εύχομαι καλή επιτυχία στους Αγώνες. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στον Γιάννη Μυτιληναίο, για την στήριξή του στο άθλημά μας. Τέλος, θέλω να καταθέσω τις ευχαριστίες μας στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για τη στήριξή του και τη γνώση του που αφορά στο τένις».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις