Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Άρρωστη” και ηττημένη! Προσπέραση και… κράξιμο

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Άρρωστη” και ηττημένη! Προσπέραση και… κράξιμο
ΦΩΤΟ Intime

Άλλη μια απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ και μάλιστα με… κάτω τα χέρια. Ο ΟΦΗ όσο πάει γίνεται και καλύτερος, η Ένωση ακολουθεί αντίθετη πορεία και το 1-0 του “Γεντί Κουλέ” είναι απολύτως δίκαιο. Οι Κρητικοί προσπέρασαν τους “κιτρινόμαυρους” στη βαθμολογία. Τα… άκουσαν οι φιλοξενούμενοι, πηγαίνοντας στους οπαδούς τους μετά τη λήξη. Αποβολή για Βράνιες, μετά από αγκωνιά σε αντίπαλο.

Η εικόνα των οργισμένων οπαδών της ΑΕΚ να “κράζουν” τους παίκτες της ομάδας, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ, και τους ποδοσφαιριστές να κάθονται και να τα… ακούνε, τα λέει όλα. Η Ένωση απογοήτευσε στο “Γεντί Κουλέ”, έδειξε ένα κάκιστο πρόσωπο και ηττήθηκε με 1-0.

Με τη νίκη τους αυτή, οι Κρητικοί ανέβηκαν στην 3 θέση του βαθμολογικού πίνακα (19 β.) και προσπέρασαν τους “κιτρινόμαυρους”, που έμειναν στους 18 β.. Η ΑΕΚ δείχνει… άρρωστη, δεν λειτουργεί σαν ομάδα και χρειάζεται ένα “ηλεκτροσόκ” για να μαζευτεί η κατάσταση (θα αφορά την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία).

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Όγκνιεν Βράνιες είδε την κόκκινη κάρτα για -εκτός φάσης- αγκωνιά στον Μαρινάκη! Αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες της ένωσης, πηγαίνοντας μπροστά στους φίλους της ομάδας.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι δύο ομάδες είχαν ένα νευρικό ξεκίνημα, με την ΑΕΚ πάντως να είναι αυτή που έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να γίνει επιθετική. Ο ΟΦΗ δεν άφησε κενά στην αμυντική του γραμμή, αλλά μπροστά ήταν… ανύπαρκτος.

Το παιχνίδι διατήρησε μια “χλωμή” εικόνα μέχρι το σημείο όπου είδαμε τις πρώτες ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Μάνταλου στο 19′ και το σουτ του Ναμπί στο 19′ “ξύπνησαν” τους δύο τερματοφύλακες. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αρκετές “μονομαχίες” στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να μην ρισκάρει ιδιαίτερα και τα μπακ της να μην μπαίνουν… καλά στο επιθετικό της παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να έχει καλό passing game, λόγω της πίεσης της ΑΕΚ. Πάντως, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέτους οι Κρητικοί κατάφεραν να έχουν κάποια σουτ προς την εστία του Μπάρκα, τα οποία όμως δεν δυσκόλεψαν τον Έλληνα πορτιέρε.

Οι Κρητικοί έδειξαν καλύτερη εικόνα στις αρχές της επανάληψης και στο 52′ άνοιξαν το σκορ! Ο Νέιρα πάσαρε στον Σεμέντο, ο Πορτογάλος επιθετικός με έξοχη προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή (ο Βράνιες δεν μπόρεσε να αντιδράσει) και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-0.

Ο Γιώργος Σίμος θέλησε να τονώσει των επιθετική του γραμμή, αλλάζοντας κεντρικό επιθετικό (ο Φιγκεϊρέδο στη θέση του Μάνου). Σε αλλαγή προχώρησε και ο Νίκος Κωστένογλου, γεμίζοντας τον άξονα της ομάδας του με την είσοδο του Αλμπάνη. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να παίξει “ορθόδοξα” και να προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, έχοντας σε μετριότατη βραδιά παίκτες – κλειδιά (Ολιβέιρα, Λιβάγια και Μάνταλος).

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν ανήμποροι να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, την ώρα που ο ΟΦΗ έπαιξε με άνεση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πέρασαν και τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, μπαίνοντας στη θέση του Ναμπί, που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στο ματς και τον Ντέλετιτς (82′) κλείνοντας τις αλλαγές του. Ο χρόνος πίεσε της ΑΕΚ, που έδειξε μικρά σημάδια ανάκαμψης. Ο τρόπος που αναπτύχθηκε όμως (αρκετές σέντρες) δεν την βοήθησε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, ενώ η αποβολή του Βράνιες με απευθείας κόκκινη κάρτα (για εκτός φάσης αγκωνιά στον Μαρινάκη) ήταν το… τελειωτικό χτύπημα για την ήττα της.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις