Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκος” κατήφορος! Φαρμακερό “δάγκωμα” και… -6

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκος” κατήφορος! Φαρμακερό “δάγκωμα” και… -6
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με ένα τεράστιο αποτέλεσμα ξεκίνησε η εποχή Μπούση στον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο “καυτό” Γεντί Κουλέ και σε συνδυασμό με το διπλό του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη, έστειλε τους “ερυθρόλευκους” στο -6 από την κορυφή. Πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Μαρτίνς που για τρίτη αγωνιστική αγνοεί τη χαρά της νίκης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί πραγματοποίησαν μία ψυχωμένη εμφάνιση κι επικράτησαν του Ολυμπιακού με 1-0 στο Γεντί Κουλέ, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Βουό ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα. Ο επιθετικός του ΟΦΗ νίκησε με κεφαλιά τον Γιαννιώτη στο 35ο λεπτό κι υπέγραψε τη νίκη των Κρητικών.

Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και απέχουν πλέον έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος νωρίτερα πανηγύρισε ένα σπουδαίο “διπλό” στην έδρα του Άρη. Οι Πειραιώτες, σ’ ακόμα ένα παιχνίδι, πέταξαν πολλές ευκαιρίες για γκολ κι έφυγαν με άδεια χέρια από την Κρήτη.

Ο αγώνας

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κρητικοί κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κι έφταναν με σχετική άνεση στην περιοχή του Γιαννιώτη, πλησιάζοντας στο γκολ στο 23′ με τον Πλατέλλα, που «άδειασε» τον Τσιμίκα, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν βρήκε στόχο.

Η υπεροχή των Κρητικών απέφερε καρπούς στο 35′, όταν ο Βουό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κοροβέση.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 43′. Ο Στρέζος απέκρουσε σουτ του Χριστοδουλόπουλου και στη συνέχεια ο Τσιμίκας επιχείρησε μία σέντρα, η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη πορεία και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πολιορκώντας την περιοχή του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ήταν καλά στημένοι, με τους Πειραιώτες να χάνουν την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία τους στο 71′, όταν o Φετφατζίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Γκερέρο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, με τον Στρέζο να διώχνει με τα πόδια.

Στο 83′ ο Στρέζος απέκρουσε και κεφαλιά του Νάτχο, με τον Ισραηλινό μέσο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 90′.Το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Κουτσιανικούλης (77΄ Κομεσίδης), Βουό (81΄ Αραβίδης), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης (68΄ Κοιλιάρας), Ποτουρίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μεριά, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Καμαρά (46΄ Φετφατζίδης), Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (65΄ Μάνος), Τουρέ (46΄ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις