Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι διαφωνίες φέρνουν καθυστέρηση στην επανέναρξη της Bundesliga

Οι διαφωνίες φέρνουν καθυστέρηση στην επανέναρξη της Bundesliga
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί οι ομάδες της Bundesliga να δηλώνουν έτοιμες να ξαναμπούν στους αγωνιστικούς χώρους στις 9 Μαϊου, αλλά το «σενάριο» αυτό δείχνει να… απομακρύνεται.

Οι διαφωνίες που παρατηρούνται μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων, αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, φαίνεται πως φέρνει αναβολή μίας ή δύο εβδομάδων στην επανέναρξη της Bundesliga.

Αν και οι ομάδες της Bundesliga (όπως και αυτές της β΄ κατηγορίας) δηλώνουν έτοιμες να ξαναμπούν στο γήπεδο στις 9 Μαϊου, το…σενάριο αυτό απομακρύνεται, καθώς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας, σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Η τηλεδιάσκεψη της Άγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη (30/4), αναβλήθηκε κατά μία εβδομάδα και ορίστηκε για τις 6/5.

Ακόμη κι αν από τη διάσκεψη αυτή ανάψει «πράσινο φως» για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, τα χρονικά περιθώρια δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή αγώνων στις 9 Μαϊου.

Από τη στιγμή όμως που συμφωνήσουν όλοι, η Bundesliga θα μπορούσε να επανεκκινήσει στις 16 ή το αργότερο στις 23 Μαϊου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις