Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι “Δράκοι”… έκαψαν τη Ρόμα! Η Πόρτο είχε VAR στην παράταση – video

Οι “Δράκοι”… έκαψαν τη Ρόμα! Η Πόρτο είχε VAR στην παράταση – video
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρόκριση στους “8” του Champions League πανηγυρίζει η Πόρτο. Το πέναλτι του Τέλες στο 117′ της παράτασης -μετά από υπόδειξη του VAR- έδωσε τη νίκη στους “δράκους” με 3-1 επί της Ρόμα και… ανέτρεψε την ήττα που είχαν γνωρίσει στο “Ολίμπικο” (2-1, όπως έληξε και το ματς του “Ντραγκάο” στην κανονική του διάρκεια).

Πρόκριση… θρίλερ στην παράταση. Η Πόρτο νίκησε τη Ρόμα στο “Ντραγκάο” με 3-1 -με το γκολ της πρόκρισης να έρχεται από τα 11 βήματα στον έξτρα χρόνο και αφού προηγουμένως έγινε χρήση του VAR- απέκλεισε για 3η φορά τους “τζιαλορόσι” στις μεταξύ τους “κόντρες” στα Κύπελλα Ευρώπης και επέστρεψε στους “8” του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-2015 (ανέτρεψε την ήττα με 2-1 στο Ολίμπικο).

Το παιχνίδι…

Η Πόρτο πήρε… δύναμη από την έδρα της, προσπάθησε να έχει στην κατοχή της την μπάλα και κέρδισε σιγά σιγά μέτρα προς τα καρέ της Ρόμα, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση. Η υπεροχή της πάντως “καρποφόρησε” στο 26′, σε μια φάση όπου το 1-0 ξεκίνησε από το κλέψιμο του Μαρεγκά πάνω στον Μανωλά. Ο Κορόνα έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε στον Μαρεγκά και αυτός πλάσαρε στον Σοάρες που άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να έχουν το… πάνω χέρι στη συνέχεια, αλλά η Ρόμα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 36′ ο Μιλιτάο ανέτρεψε τον Περότι (ο διαιτητής Τσακίρ πήρε και την… έγκριση του VAR) και ο Ντε Ρόσι -στο 61ο του ματς στο Champions League εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι. Οι “τζιαλορόσι” κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα μέχρι την ανάπαυλα, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είδαν τον σκόρερ τους να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Πόρτο (49′). Ο Μιλιτάο έβγαλε τη σέντρα, ο Σουάρες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, έξι λεπτά αργότερα η Πόρτο έφτασε στο 2-1 με την προβολή του Μαρεγκά, δίνοντας σκορ… παράτασης στον επαναληπτικό.

Η Πόρτο είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Η Ρόμα αμύνθηκε σθεναρά, την ώρα που ο Τζέκο προσπάθησε να “ξεγελάσει” τον διαιτητή με ένα… επικό “θέατρο”.


Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων, το σκορ δεν άλλαξε και το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο. Στην παράταση, η μοναδική καλή στιγμή που είδαμε στο πρώτο της μέρος ήταν το σουτ του Μαρεγκά μέσα από τη μικρή περιοχή, που έστειλε την μπάλα άουτ (94′).

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της, η ομάδα του Μανωλά στάθηκε ψύχραιμη, στο 111′ ο Τζέκο σούταρε άουτ από πλεονεκτικό σημείο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό προτίμησε να “τσιμπήσει” την μπάλα πάνω από τον Κασίγιας αντί να πλασάρει με περισσότερη δύναμη κι έτσι είδε τον Πέπε να προλαβαίνει και να διώχνει πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Στο 114′ όμως το VAR έκρινε την πρόκριση και σε αυτό τον αγώνα. Ο Φλορέντσι τράβηξε από τη φανέλα τον Φερνάντο και ο Τσακίρ έκανε χρήση του VAR και αποφάσισε να δώσει πέναλτι. Ο Άλεξ Τέλες έστησε την μπάλα στα… ένδεκα βήμματα και στο 117′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που έδωσε την πρόκριση στους “δράκους”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις