Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονομική ανάσα για ΠΑΕ και ΚΑΕ! Μειώνεται η φορολογία στα συμβόλαια

Βουλή
ΦΩΤΟ Intime

Σημαντική μείωση των ποσών που καταβάλλονται για υπογραφές και ανανεώσεις συμβολαίων από ΠΑΕ και ΚΑΕ με τον φορολογικό συντελεστή να μειώνεται από το 45% στο 22% προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή (6/12) από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή όσον αφορά υπογραφές και ανανεώσεις συμβολαίων από ΠΑΕ και ΚΑΕ προβλέπει η νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ και θα έχει ισχύ από 1/1/2020.

Φυσικά αυτό αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό καθώς δίνεται μεγαλύτερη ευχέρεια πλέον σε επενδύσεις από τις ΚΑΕ και τις ΠΑΕ, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δυσκολευτεί αρκετά λόγω της υψηλής φορολογίας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις