Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολλανδία – Ελλάδα: Για όσους “χάθηκαν”… για να μας δώσει ένα “χρυσό” χαμόγελο!

Ολλανδία – Ελλάδα: Για όσους “χάθηκαν”… για να μας δώσει ένα “χρυσό” χαμόγελο!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έτοιμη για… κούπα είναι η εθνική πόλο των γυναικών, που απόψε το βράδυ αντιμετωπίζει την Ολλανδία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης (23:15, ΕΡΤ-3). Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση θέλουν το χρυσό μετάλλιο, για να το αφιερώσουν στα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα.

Για 6,5 χρόνια η εθνική πόλο των γυναικών δεν κατάφερνε όχι μόνο να φτάσει σε κάποιον τελικό, αλλά ούτε καν να μπει στην τετράδα σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα, αποκλείστηκε και από δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα όμως είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μορφέση να… λάμψει ξανά και να ανέβει για πρώτη φορά στο πιο ψιλό σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης. Η Εθνική είναι έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό απέναντι στην Ολλανδία και να το αφιερώσει στα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα. Σε όλους αυτούς που χάθηκαν τόσο άδικα…

Η εθνική πόλο γυναικών επέστρεψε στην ελίτ της υδατοσφαίρισης και ο αποψινός (27:07.2018 / 23:15) τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης θα είναι απλά η καλύτερη επιβράβευση των κόπων της.

“Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς η αντίπαλός μας έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος” δήλωσε ενόψει του σημερινού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης.

Όσον αφορά την Ολλανδία θα προσπαθήσει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, ενώ δίνει το “παρών” για τρίτη σερί φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας χάσει τους δύο προηγούμενους (το 2014 από την Ισπανία και το 2016 από την Ουγγαρία). Ενδιάμεσα, είχε ηττηθεί και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν από τις ΗΠΑ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις