Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Κόβουν “απόδειξη” τίτλου στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Κομβικό ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, στην “τεράστια” αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής της Superleague. Ο νικητής θα κάνει θα πάρει τεράστια ώθηση -βαθμολογική και ψυχολογική- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, λίγες αγωνιστικές πριν οι δυο ομάδες πάνε να αντιμετωπίσουν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι! Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν μεγάλη “μάχη” στο “Γ. Καραϊσκάκης” (19:30, Novasports 1, NewsIt.gr), με τη νίκη να αποτελεί… μονόδρομο και για τις δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός θέλει το “τρίποντο”, προκειμένου να κόψει τα “φτερά” της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και παράλληλα να στείλει… μήνυμα στον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ απ’ την μεριά της θέλει να δείξει πως είναι ικανή να “χτυπήσει” το πρωτάθλημα και να πετάξει εκτός… πορείας τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε στον πρώτο γύρο με 3-2 στο ΟΑΚΑ.

Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 25 Φεβρουαρίου, για την 23η αγωνιστική, ενώ φιλοξενεί την ΑΕΚ -δυο “στροφές” μετά- στις 11 Μαρτίου.

Μην ξεχνάμε πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα τα… ξαναπούν την ερχόμενη εβδομάδα, στον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (0-0 το πρώτο παιχνίδι).

Τα πλάνα των Γκαρθία – Χιμένεθ

Η αναμέτρηση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με τον πρόσφατο αγώνα των δυο ομάδων στο Κύπελλο, μιας και τώρα διακυβεύονται πάρα πολλά.

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχει κρατήσει… κλειστά τα χαρτιά του. Κατά πάσα πιθανότητα η ενδεκάδα που θα προτιμήσει θα έχει τον Προτό κάτω από τα γκολποστ και τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς και Κούτρη στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Ρομαό και Οτζιτζα, ο Φορτούνης θα παίξει ως επιτελικός μέσος, αριστερό εξτρέμ ο Μιραλάς, δεξί ο Μάριν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ. Δεν αποκλείεται πάντως στο κέντρο να παίξει ο Ζιλέ και ο Οτζίτζα να πάρει τη θέση του Φορτούνη.

Όσον αφορά την ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει τις σκέψεις του, αλλά πιθανότατα δεν θα αλλάξει το 3-5-2 που χρησιμοποιεί.

Στο τέρμα φαίνεται να έχει προβάδισμα ο Μπάρκας, ενώ στην άμυνα αναμένεται να δούμε τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Στις πτέρυγες θα τοποθετηθούν οι Γκάλο και Λόπες, στα χαφ θα παίξει ένας εκ των Κονέ – Γαλανόπουλου δίπλα στον Σιμόες, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η παρουσία του Μασούντ πίσω από τους Λιβάγια – Αραούχο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις