Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης: Ο Μάνος έλυσε το “γόρδιο δεσμό” του Ματζουράκη στο 90′

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης: Ο Μάνος έλυσε το “γόρδιο δεσμό” του Ματζουράκη στο 90′
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ήταν εγκλωβισμένος από την αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα Σμύρνης και μπροστά στο τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να πανηγυρίσει -μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα- επικρατώντας με 1-0. Γκολ στο φινάλε για την ομάδα του Μαρτίνς από τη “χρυσή αλλαγή” τον Μάνο (μπήκε στο 75′ και σκόραρε στο 90′).

Ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε… φουλ άμυνα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη αδυναμία στη δημιουργία φάσεων και το 0-0 στο Φάληρο πλησίασε… απειλητικά τους “ερυθρόλευκους”. Η είσοδος του Μάνου στο 75′ όμως ήταν το στοιχείο που βοήθησε την ομάδα του Μαρτίνς να φτάσει στη νίκη (1-0).

Ο Έλληνας επιθετικός “λύτρωσε” τους Πειραιώτες στο 90′ με… σεντερφορίσιο γκολ -το πρώτο με τους “ερυθρόλευκους” στο πρωτάθλημα- και τους ανέβασε στους 16 βαθμούς. Χωρίς νίκη παραμένει ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 8 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι…

Με τη “σέντρα” του ματς ο Ολυμπιακός έδειξε τις επιθετικές του βλέψεις, την ώρα που όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης βρέθηκαν σε θέση άμυνας, πίσω από τη σέντρα, προσπαθώντας να κρατήσουν το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” πίεσε σωστά και αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου, ενώ έστησε αμυντικό τείχος μπροστά από την εστία του Χουάντερσον. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα γρήγορα, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, παρά την υπεροχή του.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1056967240266997761

Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τους κινδύνους προς την εστία του. Η μοναδικά στιγμή στο πρώτο μέρος που.. ανησύχησε έγινε στο 26′. Ο Χριστοδουλόπουλος υποδέχθηκε την κάθετη του Φορτούνη, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους να επιτεθούν, μήπως και βρει και αυτός κενά στην άμυνα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, αλλά οι παίκτες του Ματζουράκη δεν ξέφυγαν από το αρχικό πλάνο. Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να περάσει στο ματς τους Νάτχο και Φετφατζίδη. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε μια ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία (61′). Ο Νάτχο έδωσε έτοιμο γκολ στον Φετφατζίδη, που όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα τον Χουάντερσον από πλεονεκτικό σημείο.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1056986089079087105

Πέρα από τις λιγοστές στιγμές που ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, ο Ολυμπιακός έπαιξε… μονότερμα τους φιλοξενούμενους, την ώρα που ο Μαρ΄τινς έβαλε δίπλα στον Χριστοδουλόπουλο τον Μάνο. Αυτή ήταν και η κίνηση που έδωσε στους Πειραιώτες τη νίκη. Στο 90′ ο Έλληνας διεθνής επιθετικός κέρδισε τη μάχη από τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μάνο. Η αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού -με πλάτη στην εστία- σήκωσε τη μπάλα και με κοντινό σουτ έκανε το τελικό 1-0, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις