Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Εκδικάστηκε η προσφυγή κατά της Superlegaue

Ολυμπιακός: Εκδικάστηκε η προσφυγή κατά της Superlegaue
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η συγκεκριμένη προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε για τον ορισμό της 15ης αγωνιστικής, που αναβλήθηκε, μετά την αποχή που έκαναν οι διαιτητές της Λίγκας, λόγω του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου – “Ο Ολυμπιακός άσκησε την προσφυγή του γιατί πέφτουν μαζεμένα πολλά δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα του. Αυτός είναι ο λόγος της προσφυγής” αναφέρθηκε από τη μεριά της Superleague – Πιθανότατα, σήμερα (07.01.2019) η απόφαση.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (07.01.2019) το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Superleague και της απόφασης, να ορίσει τη 15 εξ’ αναβολής αγωνιστικής το διήμερο 12-13 Ιανουαρίου.

Να θυμίσουμε πως η Superleague αποφάσισε (με ψήφους 13-3) να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με την πραγματοποίηση της 15ης αγωνιστικής το προσεχές σαββατοκύριακο, με τον Ολυμπιακό όμως να ζητά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης με τη διεξαγωγή της 16ης “στροφής”, θέλοντας παράλληλα την εμβόλιμη… τοποθέτηση της αγωνιστικής που αναβλήθηκε. Το προεδρείο εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρξει απόφαση εντός της ημέρας.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν νομικά οι κ.κ Γιάννης Χατζησαββαογλου και Δημήτρης Καρπετοπουλος, ενώ παρέστη και ο Τάκης Αγραφιώτης, που αποτελεί τον νόμιμο εκπρόσωπο των “ερυθρόλευκων” στον συνεταιρισμό. Η Superleague εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Τάκη Οικονομάκη. Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Χατζησαββαογλου, που ζήτησε να καταθέσει και ο Τάκης Αγραφιωτης σαν μάρτυρας. Το προεδρείο είπε ότι αν κριθεί απαραίτητο θα γίνει, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε.

Ο κ. Χατζησαββάογλου, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση, ενώ τόνισε ότι πουθενά στις διατάξεις της Λίγκας δεν προβλέπεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, για να ξεκινήσει ο δεύτερος.

Εκφράζοντας τη θέση της ΠΑΕ, ο κ. Χατζησαββάογλου ανέφερε: «Η Λίγκα ζητάει από εσάς να νομιμοποιήσετε μια άκυρη απόφαση και να ανοίξετε μια κερκόπορτα, παραβίασης κανονισμών. Είναι μια πρωτοφανής απόφαση. Η ίδια η Λίγκα ως τώρα ακολουθούσε διαφορετική πρακτική. Έβαζε την αναβληθείσα αγωνιστική στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Πουθενά στις διατάξεις δεν προβλέπεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος για να ξεκινήσει ο δεύτερος. Η Σούπερ Λιγκ ανακάλυψε δύο αρχές. Τη μη διατάραξη του Β’ γύρου και τη μη εκκίνηση του πριν την ολοκλήρωση του Α’ γύρου. Ζητάμε την ακύρωση αυτής της απόφασης και αν δεν την βγάλετε άμεσα, ζητάμε την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Λίγκας, ως την έκδοση της οριστικής απόφασης».

Με τη σειρά του, ο έτερος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος, πήρε τον λόγο και πρόσθεσε: «Περισσότερες από μία φορές ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας (Γκαγκάτσης) είχε στείλει έγγραφα στις ΠΑΕ, όπου χαρακτηρίζει τη λύση μετακύλισης ως μη νόμιμη». Μάλιστα ανέφερε και δεδικασμένα της σεζόν 2016-17.

” Ολυμπιακός άσκησε την προσφυγή του γιατί πέφτουν μαζεμένα πολλά δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα του”

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Superleague ανέφερε. «Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε με τη διάταξη αυτή είναι αν αναβληθεί μια αγωνιστική στον πρώτο γύρο να μπαίνει εμβόλιμη στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο δεν πειράζεται η σειρά των αγώνων και για αυτό υπάρχει εκεί η λέξη υποχρεωτικά. Ο σκοπός αυτής της διάταξης είναι η προστασία του δεύτερου γύρου. Επίσης αν μια ομάδα παίξει μετά από μήνες έναν αγώνα που πρέπει να παίξει τώρα, μπορεί να μην έχει το ίδιο κίνητρο και να αντιμετωπίζει διαφορετικά το ματς. Αυτό θα συνιστά αλλοίωση του πρώτου γύρου. Εμβόλιμη αγωνιστική μπαίνει αλλά πάντα στον πρώτο γύρο και όχι στον δεύτερο. Τότε ακυρώνουμε το δεύτερο εδάφιο της διάταξης που λέει ότι δεν ακουμπάμε τη σειρά του δεύτερου γύρου.

Επίσης το 2016-17 που επικαλείται ο Ολυμπιακός, η 1η, 2η και 11η αγωνιστική που είχαν αναβληθεί τοποθετήθηκαν στο τέλος του πρώτου γύρου και μετά ξεκίνησε ο δεύτερος. Δεν ισχύει αυτό που λέει ο Ολυμπιακός. Τέλος να σημειωθεί ότι η προβαλλόμενη απόφαση ψηφίστηκε από 13 ομάδες. Ο Ολυμπιακός άσκησε την προσφυγή του γιατί πέφτουν μαζεμένα πολλά δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα του. Αυτός είναι ο λόγος της προσφυγής».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις