Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Απαραίτητη η νίκη για τη βαθμολογία της UEFA

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Απαραίτητη η νίκη για τη βαθμολογία της UEFA
Intime

Τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τη βαθμολογία της Ελλάδας στο UEFA ranking, η νίκη των “ερυθρόλευκων” κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είναι κάτι το απαραίτητο.

Καθοριστικές για τη βαθμολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου -σε επίπεδο συλλόγων- στο ranking της UEFA, αναδεικνύονται η αποψινή (11.12.2019) και η αυριανή βραδιά, με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions και του Europa League.

Η Ελλάδα απέχει 1.075 βαθμούς από τη 15η θέση και την Σκωτία (26.375), η οποία έχει την ευκαιρία να βρεθεί με δύο ομάδες (Σέλτικ, Ρέιντζερς) στους «32» του Champions League.

Έτσι, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως από την σεζόν 2021-22 θα έχουμε στην Ευρώπη τέσσερις εκπροσώπους και συγκεκριμένα, μία ομάδα στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League κα τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αυτήν την στιγμή, η Ελλάδα είναι 17η στη βαθμολογία της UEFA (με 25.300 βαθμούς) και εάν υποχωρήσει στην 18η, τότε η μοναδική εκπρόσωπός μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα πρέπει να μπει στη… δράση από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και τον 1ο προκριματικό γύρο!

Μπροστά από την Ελλάδα, στην 16η θέση, βρίσκεται η Κύπρος με 26.250 βαθμούς, αλλά και με τον ΑΠΟΕΛ να έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στους «32» του Champions League.

Πιο πίσω, ακολουθεί η Σερβία (25.000), σε απόσταση… αναπνοής μόλις 300 βαθμών, έχοντας επίσης την Παρτιζάν, που μπορεί να έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του Europa League, αλλά υποδέχεται στο Βελιγράδι την επίσης αδιάφορη (και ουραγό του ομίλου) Αστάνα.

Έτσι, γίνεται αντιληπτή η ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, εκτός από την πρόκριση των “ερυθρολεύκων” στο Europa League, αλλά και για την βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις