Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: “Κυρίαρχος” και… Ευρωπαίος! “Πάτησαν” τους Σέρβους οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: “Κυρίαρχος” και… Ευρωπαίος! “Πάτησαν” τους Σέρβους οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός “σφυροκόπησε” τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0.
Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το “χρυσό” γκολ με πέναλτι στο 87ο λεπτό του αγώνα.
Στην τρίτη θέση οι Πειραιώτες, “σφράγισαν” το εισιτήριο για το Europa League.
Έχασαν πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο οι Σέρβοι, με τον Τομανέ να εκτελεί στο δοκάρι.
Απίστευτο “γλέντι” από τους οπαδούς των “ερυθρόλευκων” στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός ήταν “κυρίαρχος” στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά έχασε απίστευτες ευκαιρίες για μία… επική επικράτηση και χρειάστηκε ένα γκολ με πέναλτι στο 87′ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στο Europa League.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που μετετράπη από… μοιραίος -με κεφαλιά άουτ εξ επαφής και δοκάρι- σε… ήρωα για τους Πειραιώτες, βάζοντας “φωτιά” με την εύστοχη εκτέλεση από τα 11 βήματα. Σπουδαία νίκη και για την Ελλάδα και τη βαθμολογία της στην UEFA, καθώς έμεινε “ζωντανή” ακόμη και για τη 14η θέση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και ο Ευρθρός Αστέρας “απείλησε” με μονοκόματο του Βουκάνοβιτς μόλις στο 3′ για να “απαντήσει” στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός με άστοχο σουτ του Μασούρα.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για ένα γκολ. Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μασούρας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπόριαν, αλλά τη φάση του αγώνα έχασε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια στο 34′.

Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν πετύχαιναν το γκολ, έφθασαν μία “ανάσα” από το να το δεχθούν στο 40′. Σε μία αντεπίθεση “φωτιά” των Σέρβων, ο Μάριν έκανε φοβερή ντρίμπλα στον Γκιγιέρμε και αυτός τον ανέτρεψε με το διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς “πίεσε” από την αρχή τους αντιπάλους της, αλλά ο Μποριάν είχε “απάντηση” και στα δύο φοβερά σουτ του Γκιγιέρμε στο 46′ και το 53′. Πέντε λεπτά αργότερα δε, ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιμίκα, σε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία για τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να “σφυροκοπάει” τον Ερυθρό Αστέρα και έχασε νέες ευκαιρίες με τον Ποντένσε και τον Ελ Αραμπί, δείχνοντας να έχει πέσει πάνω σε… βράχο, αφού ο Μπόριαν έβγαζε τα πάντα για τους Σέρβους.

Η λύση ήρθε όμως τελικά από ένα χέρι μέσα στην περιοχή τους. Ο διαιτητής έδειξε κατευθείαν τη βούλα του πέναλτι και ο Μαροκινός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στο… γάμα και τους οπαδούς της ομάδας του στα “ουράνια”.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και χάρισε μία μεγαλειώδη πρόκριση στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έμειναν στην τρίτη θέση του ομίλου τους στο Champions League και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη, μέσα από το Europa League.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82’ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις