Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Γιουβέντους: “Αντίο” στο Champions League με αρνητικό ρεκόρ

Ολυμπιακός - Γιουβέντους
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με μια ακόμα ήττα ολοκληρώθηκε η φετινή κακή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που έψαχναν κόντρα στην Γιουβέντους (0-2) κι έτσι έμειναν στην φτωχή συγκομιδή του 1 βαθμού στον όμιλο τους στο Champions League, που είναι η χειρότερη στη διοργάνωση για ελληνική ομάδα. Στους “16” της διοργάνωσης πέρασε η “βέκια σινιόρα”. Ο Σέζνι έκανε 2 μεγάλες επεμβάσεις – Δοκάρι ο Μπεν λίγο πριν το 0-2.

Έχοντας στο… σακούλι του μόνο το βαθμό από την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, και πέντε ήττες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο Champions League, καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 2-0 από τη Γιουβέντους.

Έτσι, από τον 4ο όμιλο, όπου η ελληνική ομάδα πήρε την 4η θέση κάνοντας την μικρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, ενώ η Γιουβέντους προκρίθηκε ως 2η, πίσω από τον Μπαρτσελόνα.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Τάκης Λεμονής άφησε εκτός ενδεκάδας τον Μποτία, λόγω ενοχλήσεων κι έτσι στο πλάι του Ένχελς αγωνίστηκε ο νεαρός Νικολάου. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Ταχτσίδη, Ρομαό και Οτζίτζα στον άξονα, και τον Τζούρτζεβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Το αγωνιστικό πλάνο των Πειραιωτών όμως δεν διέφερε από αυτό των προηγούμενων αγώνων.

Την ίδια ώρα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την Γιουβέντους χωρίς τρεις “κολώνες” της, σε μια προσπάθεια να έχει την ομάδα.. φρέσκια για το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει το Σάββατο, κόντρα στην Ίντερ. Ο Μπουφόν έμεινε εκτός αποστολής, ενώ στον πάγκο βρέθηκαν οι Μάντζουκιτς και Πιάνιτς. Να αναφέρουμε πως στην Ιταλία έμεινε ο Κιελίνι.

Το παιχνίδι…

Οι παίκτες της Γιουβέντους έδειξαν… υπομονή στην ανάπτυξη τους, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός όποτε μπορούσε ανέβαζε την πίεση του στο χώρο του κέντρου και προσπάθησε να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε από την Γιουβέντους στο 7′. Ο Ντιμπάλα “χόρεψε” τον Νικολάου, έπιασε το σουτ έξω απ’ την μικρή περιοχή και θέση δεξιά, αλλά ο Προτό έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι. Η “απάντηση” των “ερυθρόλευκων” ΄ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Ελαμπντελαουί, το οποίο μπλόκαρε ο Σέζνι με διπλή προσπάθεια.

Η Γιουβέντους έφτασε στον πρώτο της στόχο για τη βραδιά στο 15′. Ο Σάντρο έφυγε μόνος από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, η “ερυθρόλευκη” άμυνα.. κοιμήθηκε και ο Κουαδράδο με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1

https://twitter.com/JuveGoalsFR/status/938137179238346752

O Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεπεράσει το γκολ που δέχθηκε, αλλά η Γιουβέντους δεν τον άφησε και διατήρησε με μεγάλη χαλαρότητα και ηρεμία τα.. ηνία του αγώνα. Τα πολλά και αβίαστα λάθη που έκανε η αμυντική γραμμή των Πειραιωτών δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να γίνουν πιο επιθετικοί. Οι όποιες απόπειρες τους ήταν… ψωμοτύρι για τους σέντερ μπακ της “βέκια σινιόρα”.

Στην καλύτερη του περίοδο στο ημίχρονο -στο τελευταίο πεντάλεπτο- ο Ολυμπιακός “άγγιξε” την ισοφάριση. Η κεφαλιά του Νικολάου στο 41′, μετά από κόρνερ, βγήκε… πάσα στον Τζούρτζεβιτς. Η κεφαλιά του Σέρβου όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζνι, που έδιωξε με το πόδι!

Ο Τάκης Λεμονής πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Μάριν στη θέση του Σεμπά, για να δώσει επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν “σφυγμό” και στο 58′ πλησίασαν και πάλι το γκολ. Ο Ταχτσίδης έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Μάριν, που όμως δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Σέζνι.

Το ματς ήταν πιο… ανοικτό στη συνέχεια. Φορτούνης και Μπεν πέρασαν στο ματς, ενώ ο Αλέγκρι έβαλε τον Πιάνιτς, προκειμένου να κρατήσει πιο ψηλά την μπάλα και τους “ερυθρόλευκους’ αμυντικούς, αλλά και τον Ρουγκάνι στη θέση του Μπαρτζάλι που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ούτε στο 82′. Ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάριν προσπάθησε να κάνει ένα τακουνάκι, αλλά η μπάλα πέρασε από αυτόν, ο Μπεν έκανε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι.

Η είσοδος του Μπερναντέσκι στο 84′ έδωσε “ενέργεια” στους φιλοξενούμενους. Το σουτ του στο 88′ έκανε τον Προτό να διώξει δύσκολα, αλλά αυτό που έπιασε στο 90′ κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, για το τελικό 0-2.

https://twitter.com/juventusfc/status/938160185494921218

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (62’ Φορτούνης), Πάρντο, Σεμπά (46’ Μάριν), Τζούρτζεβιτς (71’ Μπεν)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ζιλέ, Ανδρούτσος

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτσάλι (70’ Ρουγκάνι), Σάντρο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Κουαδράδο (84’ Μπερναντέσκι), Ντιμπάλα (62’ Πιάνιτς), Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Πινσόλιο, Μαρκίζιο, Μάντζουκιτς, Ασαμόα

Διαιτητής: Νταβίντ Ερνάντες Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις