Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Λεφτά με το…. τσουβάλι! Τόσα έλαβε από το Champions League [pic]

Ολυμπιακός: Λεφτά με το…. τσουβάλι! Τόσα έλαβε από το Champions League [pic]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τα έσοδα των ομάδων από το Champions League έχουν “εκτοξευθεί” τα τελευταία, όπως αποδεικνύεται και από το συνολικό ποσό που έλαβε την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα της UEFA.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε την περασμένη σεζόν να εισέλθει στους ομίλους του Champions League, μετά από δύο προκριματικούς, αλλά εκεί η παρουσία του ήταν από τις χειρότερες της ιστορίας του, γεγονός που δεν “φάνηκε” τελικά και στα έσοδά του.

Παρότι ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση με μόλις μία ισοπαλία κόντρα στη Μπαρτσελόνα, οι “ερυθρόλευκοι” έλαβαν ένα τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, από την UEFA, το οποίο και έφθασε τα 31 εκατ. ευρώ.

Τα “τρελά” λεφτά για τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε επίσημα η ίδια η διοργανώτρια αρχή, που παρουσίασε τη διανομή των εσόδων σε όλες της ομάδες, που βρέθηκαν πέρυσι στα πλέι οφ και τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σημειώνεται μάλιστα, ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των ομάδων από τα εισιτήρια.

Έσοδα “μαμούθ” για την πρώτη 4άδα

Από τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης, τα περισσότερα χρήματα έλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης, που ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, εισέπραξε το ποσό των 88,6 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη Λίβερπουλ είχε έσοδα 81 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα χρήματα και για τις Μπάγερν Μονάχου και Ρόμα, που έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και έλαβαν 80 και 83 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα χρήματα που “μοίρασε” η UEFA το 2017-18

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις