Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λεμονής: “Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά…”

Ολυμπιακός – Λεμονής: “Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά…”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (22/10), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Superleague και θέλει τη νίκη, προκειμένου να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή της βαθμολογίας. Ξεκάθαρο το μήνυμα του Τάκη Λεμονή για το ντέρμπι στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ξεκούραστος, ωστόσο αυτό δεν προβληματίζει τον Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι καλή, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι οι “ερυθρόλευκοι” είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στη Nova

Για το απαιτητικό πρόγραμμα:
“Είναι αρκετά δύσκολο το θέμα αυτό, αλλά για εμάς τους προπονητές δυσκολότερο. Ξέρουμε στον Ολυμπιακό, παίζοντας σε αυτές τις διοργανώσεις, θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Θα δούμε σφαιρικά τις περιόδους που έρχονται για να κάνουμε το απαραίτητο ροτέισον. Τρία ματς σε έξι μέρες είναι δύσκολο”.

Για την εμπειρία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα:
“Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το προχθεσινό παιχνίδι, είναι η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν και παράξενο που δεν είχαμε κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα. Ηταν καταπληκτική η εμπειρία σε όλα τα επίπεδα και στο αγωνιστικό και γενικά η όλη ατμόσφαιρα. Ηταν φανταστικό για όποιον συμμετείχε”.

Πως είναι οι αστέρες της Μπαρτσελόνα εκτός αγωνιστικού χώρου:
“Μια χαρά άνθρωποι, γι αυτό είναι και μεγάλοι αθλητές”.

Για τη συνάντηση του με τον Βαλβέρδε:
“Γνωριζόμαστε από παλιά, εκτιμώ τη δουλειά που έχει κάνει στον Ολυμπιακό και γενικά την πορεία του”.

Αν είναι επιτακτική η ανάγκη για νίκη με τον ΠΑΟΚ:
“Στον Ολυμπιακό όλες οι νίκες είναι ανάγκη. Κάθε ματς είναι ένα τεστ για όλους. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά δεν είναι τελικός. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι, γνωρίζουμε την κρισιμότητα και θα είμαστε όπως πρέπει”.

Αν είναι κρίσιμος ο αγώνας λόγω της διαφοράς στη βαθμολογία ή λόγω του ΠΑΟΚ:

“Είναι συνδυασμός, όπως είναι η βαθμολογία. Διαχρονικά ήταν από τα ωραία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Επειδή έχουμε ζήσει παιχνίδια με φιλάθλους, δεν μου αρέσει να έρχεται ο ΠΑΟΚ εδώ χωρίς οπαδούς, και να πηγαίνουμε και εμείς στην Τούμπα χωρίς τον κόσμο μας. Δεν μου αρέσει αυτό, έτσι είναι τα ντέρμπι ωραία. Για εμάς είναι σπουδαίο παιχνίδι, αλλά δεν είναι τελικός”.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι καλός εντός, αλλά εκτός έχει απώλειες: 
“Καθημερινά αναλύουμε τα ματς του ΠΑΟΚ. Είναι καλή ομάδα, δεν τίθεται αμφιβολία γι αυτό, αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές”.

Αν είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ ότι δεν έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα: 
“Είναι καλύτερο, μη γελιόμαστε, να έχεις χρόνο να προετοιμάσεις την ομάδα σου, αλλά έτσι έχει μάθει να ζει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια”.

Για την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού:
“Αν δούμε καθαρά τα στατιστικά, είναι ένα θέμα που πρέπει να δώσουμε βαρύτητα. Εχουμε βελτίωση αλλά αυτή η εικόνα επηρεάστηκε από το ματς με τον Πανιώνιο. Το αμυντικό κομμάτι μας προβλημάτισε, αλλά αν δούμε την αμυντική λειτουργία και εκεί έχουμε βελτίωση”.

Για την κατάσταση του Σεμπά:
“Δεν θα έχουμε στη διάθεση μας τον Σεμπά. Θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ηλπιζα να τον έχω, γι αυτό τον άφησα στην Αθήνα. Ένοιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση, έτσι είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο”.

Αν τον ανησυχούν οι προωθήσεις του Μάτος:
“Και ο Μάτος θα πρέπει να βρει λύση στο επιθετικό μας παιχνίδι. Όταν κοιτάμε τους αντιπάλους κοιτάζουμε τα θετικά τους στοιχεία, τα ίδια κάνουν και οι άλλοι. Είναι ένας αξιόλογος παίκτης, καλός στο επιθετικό κομμάτι, αλλά πρπεπει και ο ΠΑΟκ να κοιτάξει όταν θα επιτεθούμε από εκεί”.

Για τον επιθετικό που θα επιλέξει: 
“Ο Εμενίκε θα προλάβει το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ούτε ο Μπεν είναι έτοιμος. Όπως καταλαβαίνεται ο Καρίμ έκανε ένα καλό παιχνίδι, όχι μόνο με τα γκολ. Είναι σε καλή κατάσταση. Ηριθε σε καλή κατάσταση από την Εθνική, έπαιξε καλά στη Νέα Σμύρνη και δεν είναι μόνο τα γκολ που πέτυχε. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι”.

Για την παρουσία του Νικολάου, ο οποίος σκόραρε στο ματς με την Μπαρτσελόνα:
“Γενικά αν δούμε και πάρουμε ως οδηγό την περσινή σεζόν, κατορθώσαμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στην ομάδα. Κάναμε τη μεταγραφή του Ρέτσου που είναι σπουδαίο. Είναι στόχος της ομάδας να βάζουμε νέα παιδιά στην 11αδα. Ότι έβαλε ένα γκολ στο Καμπ Νου δεν μου λέει κάτι γιατί τον θέλω για άλλα πράγματα και όχι για να μου βάζει γκολ. Τον ήθελα από το καλοκαίρι να είναι στην ομάδα, αλλά θέλουμε να τον προσέξουμε. Πρέπει να ήσαστε και εσείς προσεκτικοί με τα νεαρά παιδιά. Εχουν σωστές βάσεις και σαν χαρακτήρες και σαν ποδοσφαιριστές, δουλεύουν σκληρά, αλλά τα φώτα πρέπει να είναι λίγο περιορισμένα”.

Για τον χαρακτήρα των νεαρών παικτών της ομάδας:
“Όλα τα πράγματα πάντα έχουν μία εξήγηση. Δεν είναι των άκρων. Είναι συνδυασμός με την οικογένεια που μεγαλώνουν, αλλά και την ποδοσφαιρική οικογένεια. Σε αυτή την ηλικία υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν, αλλά με τις βάσεις που έχουν από την οικογένεια και την Ακαδημία πιστεύω θα πάνε καλά”.

Αν έκανε ο ίδιος λάθος όταν ήταν μικρός και αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό:
“Πιστεύω πως δεν το είχα διαχειριστεί σωστά,. Πίστευα πως είχα φτάσει κάπου, αλλά δεν είναι σωστό. Πάντα προσπαθώ να τους λέω να αποφύγουν λάθη που έχω κάνει εγώ”.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την παρουσία στου στο ντέρμπι:
“Είναι από τα παιχνίδια από τα πολύ όμορφα. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και είμαι σίγουρος πως θα τον κάνουμε χαρούμενο. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν συγκεντρωμένοι αι στην προπόνηση και με πάθος. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία τους. Ο κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Ειδικά σε σημεία που στο παιχνίδι η ομάδα μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά, εκεί οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τη βοήθεια του. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να του δώσουμε χαρά μετά το τέλος του αγώνα”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις