Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Νίκη… μόνο 1-0 για τους Πειραιώτες με “τρελό” Λάζαρο! – video

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Νίκη… μόνο 1-0 για τους Πειραιώτες με “τρελό” Λάζαρο! – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έναντι του Λεβαδειακού, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον Επασί ούτε από τη βούλα του πέναλτι. Στο 62ο λεπτό του αγώνα όμως, ο Χριστοδουλόπουλος κατάφερε να τον… ξεγελάσει και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και τη νίκη των Πειραιωτών στην πρεμιέρα.

Ένας “καταιγιστικός” Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε μπροστά του τον εκπληκτικό Επασί κάτω από τα δοκάρια του Λεβαδειακού και έτσι νίκησε… μόνο 1-0 την ομάδα του Άκη Μάντζιου, παρότι δημιούργησε πλειάδα ευκαιριών και για άλλα τέρματα.

Δείτε εδώ το LIVE του newsit.gr για το Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 14 τελικές προς την εστία του τερματοφύλακα των “Βοιωτών”, πολλά τετ α τετ, αλλά και χαμένο πέναλτι με τον Κώστα Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφεραν τελικά να βρούνε τη… λύση, με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 62ο λεπτό του αγώνα.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός “πίεσε” από το πρώτο ημίχρονο τον Λεβαδειακό, αλλά χωρίς να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του, μέχρι και το 40 λεπτό του αγώνα. Σε αυτό το σημείο ο Φορτούνης έκανε ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή και κέρδισε σωστά το πέναλτι από τον Ζησόπουλο.

Ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού νικήθηκε από τον Επασί και έχασε την ευκαιρία να βάλει από νωρίς την ομάδα του μπροστά στο σκορ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές με την είσοδο των Μπουχαλάκη και Χασάν, γεγονός που φάνηκε να μπερδεύει αρχικά την ομάδα, αφού μέχρι και το 59ο λεπτό, συνέχισε να δυσκολεύεται στη δημιουργία ευκαιριών.

Με μια “καταιγίδα” σε αυτό το σημείο του αγώνα όμως, αρχικά ο Χασάν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με ωραίο πλασέ και ένα λεπτό μετά, δοκίμασε ένα απίθανο “ψαλιδάκι” που πέρασε μόλις άουτ.

Οι δύο ευκαιρίες αποτέλεσαν ουσιαστικά την προειδοποίηση για το 1-0, αφού στο 62′, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή και στη μοναδική κακή αντίδραση του Επασί στο ματς, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια το γήπεδο… κατηφόρισε με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί συνολικά 14 τελικές προς την εστία, με πολλές εξ αυτών να είναι τετ α τετ, αλλά και τους Γκερέρο και Χασάν να μην μπορούν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, που έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Κάπως έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφού η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ τους “ερυθρόλευκους” με ισοφάριση.

Οι Πειραιώτες έκαναν έτσι θετικό ντεμπούτο στη φετινή Superleague και με την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, μπορούν πλέον να εστιάσουν στη ρεβάνς της Αγγλίας, κόντρα στην Μπέρνλι για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46′ Μπουχουλάκης), Καμαρά, Πάρντο (46′ Χασάν), Φορτούνης (87′ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Κρνέτα (80′ Αντιλέχου), Ζησόπουλος, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Όμο (71′ Καραχάλιος), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Νάνγκις (63′ Σαβαντόγκο), Μαρκόβσκι

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις