Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Μάγκας Θρύλος! Κράτησε στο μηδέν τους Καταλανούς

Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα

Κάτι περισσότερο από… Θρύλος ήταν απόψε ο Ολυμπιακός που έζησε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του βραδιές κόντρα στην τεράστια Μπαρτσελόνα! Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους Καταλανούς (0-0) και την ίδια ώρα ο αγώνας Σπόρτινγκ Λ. – Γιουβέντους έληγε επίσης ισόπαλος (1-1).

Το live Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Τον πρώτο βαθμό στο Champions League πήρε ο Ολυμπιακός και λυτρώθηκε ιδανικά για την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στην 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο η ισοπαλία, που καθιστά το αποτέλεσμα αυτό σπουδαίο, αλλά άφησε και «στεγνή» από γκολ την ακμαία Μπαρτσελόνα.

Και πάλι ο Τάκης Λεμονής παρέταξε ένα αμυντικογενές σύνολο με τον εξαιρετικό -απόψε- Φορτούνη σε ρόλο «φουνταριστού». Αμυντικά στάθηκε πολύ καλά η ομάδα του Πειραιά, είχε σε καλή μέρα τον Προτό αλλά ήταν και τυχερή στις 19 τελικές προσπάθειες που είχε η Μπάρτσα, έναντι των έξι δικών τους. Να σημειωθεί ότι εκτός του Ολυμπιακού, μόνο η Ρεάλ έχει κατορθώσει να κρατήσει στο μηδέν τους Καταλανούς. Η «βασίλισσα» το πέτυχε στο Σούπερ Καπ.

Η διοργάνωση του Champions League ενημέρωσε ότι οι «μπλαουγκράνα» αποτυγχάνουν να σκοράρουν σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012.

 

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 3ο λεπτό. Τότε, το σουτ του Σεμέδο βρήκε σε ετοιμότητα τον Προτό. Ακολούθως η καταλανική ομάδα επιχειρούσε με κάθετες πάσες να «σπάσει» την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν ήταν παθητικοί. Αντιθέτως. Προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το ματς και στο 15΄ ταρακούνησαν τους αντιπάλους τους, όταν ο Οφόε με εξαιρετική μπαλιά «έβγαλε» τον Ελαμπντελαουί απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, όμως ο Ουμπιτί με υπέροχο τάκλιν του έκοψε τη χαρά.

Σταδιακά η Μπαρτσελόνα ανέβασε ταχύτητα και είχε απανωτές ευκαιρίες με τον Σουάρες. Στο 20΄ ο Προτό έδιωξε το «τακουνάκι» του και δύο λεπτά μετά το πλασέ του άσου της Μπάρτσα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Βέλγος δήλωσε «παρών» και σε απειλητική έξοδο του Μέσι στο 28΄.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έκανε κουμάντο -μέχρι εκεί που της επέτρεπε ο Ολυμπιακός, όμως- έως το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να βγάλει κάποια αντεπίθεση, όπως έγινε στο 37΄, όταν συνεργάστηκαν οι Καρσελά, Ρομαό και Φορτούνης. Ο τελευταίος από εξαιρετική θέση σούταρε πάνω στον Γερμανό γκολκίπερ.

Κι όμως αυτή ήταν η στιγμή του αγώνα! Η στιγμή του πιτσιρικά!

Οι «ερυθρόλευκοι»… ξεψάρωσαν στο β΄ ημίχρονο και είχαν καλύτερη στιγμή στην πρώτη τους έκρηξη στο ματς το φάουλ του Φορτούνη στο 60΄, που υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε δύσκολη απόκρουση.

Υποχρεώθηκαν αν επιστρέψουν άμεσα στην άμυνα. Η Μπαρτσελόνα εφάρμοσε το ρυθμό που ήθελε, αλλά δεν ήταν στην πιο εύστοχη βραδιά της απέναντι στον καλά στημένο Ολυμπιακό. Στο 62΄ ο Μέσι σε θέση βολής πλάσαρε με το καλάμι άουτ και  στο 80΄ ο Σουάρες μόνος του «κρέμασε» τον Προτό, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο οι Καταλανοί λύσσαξαν για το γκολ και οι «ερυθρόλευκοΙ» αμύνθηκαν μαζικά για να κρατήσουν το «μηδέν». Τα κατάφεραν στη μεγάλη τους βραδιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75΄ Ζιλέ), Καρσελά (78΄ Πάρντο), Φορτούνης (84΄ Τζούρτζεβιτς).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μασεράνο, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75΄ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62΄ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45΄ Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4 10 7-1

2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 4 7 5-5

3. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ 4 4 5-6

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 1 3-8

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις