Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπέρνλι: “Αφεντικό” για την πρόκριση! “Κόκκινη” παράσταση για τους ομίλους του Europa League – videos

Ολυμπιακός – Μπέρνλι: “Αφεντικό” για την πρόκριση! “Κόκκινη” παράσταση για τους ομίλους του Europa League – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τη Μπέρνλι στο Καραϊσκάκης και παρότι “πάγωσε” με το -τουλάχιστον- αμφισβητούμενο πέναλτι της ισοφάρισης των Άγγλων, κατάφερε να γίνει αφεντικό για την πρόκριση με… παράσταση στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τον Φορτούνη σε εκπληκτική βραδιά και την επίθεσή του να πετάει για μία ακόμη φορά φέτος “φωτιά”, ο Ολυμπιακός “σάρωσε” και τη Μπέρνλι στο Καραϊσκάκης και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” άνοιξε το σκορ με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 19′, αλλά ένα… τραβηγμένο πέναλτι του Καμαρά έδωσε τη δυνατότητα στους Άγγλους να ισοφαρίσουν με τον Γουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι Πειραιώτες καθάρισαν το ματς με τον Μπουχαλάκη να κάνει το 2-1 από φάουλ του Φορτούνη και τον Τρικαλινό μέσο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Καμαρά. Στη φάση αποβλήθηκε μάλιστα και ο Γκίμπσον.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι έτσι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενόψει και της ρεβάνς της Αγγλίας, την επόμενη Πέμπτη (30/08).

Το παιχνίδι

Με κακό ρυθμό ξεκίνησε το ματς στο Καραϊσκάκης, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του στον αγώνα. Από φάουλ που κέρδισε ο Ποντένσε στο 19′, ο Φορτούνης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με φοβερή απευθείας εκτέλεση, κάνοντας το 1-0.

Το γκολ φάνηκε να φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι και συνέχισαν να επιτίθενται, ψάχνοντας άμεσα και ένα δεύτερο γκολ. Ζήτησαν μάλιστα πέναλτι σε μία “μπούκα” του Ποντένσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής όχι μόνο έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς, σφύριξε και ένα πολύ πιο… τραβηγμένο πέναλτι σε επόμενη φάση, υπέρ της Μπέρνλι.

Σε ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Καμαρά πάνω στον Γουντ, ο Βίντσιτς έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο επιθετικός της αγγλικής ομάδας ευστόχησε από τα 11 “βήματα” για να κάνει το 1-1.

https://twitter.com/lovefotball5/status/1032697734610989058

Η ισοφάριση της Μπέρνλι “πάγωσε” το Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει τον Χίτον μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φάνηκε να μπαίνει αποφασισμένη για… επίθεση και μόλις στο 49ο λεπτό του ματς, από φάουλ του Φορτούνη από δεξιά, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στην “καρδιά” της αγγλικής άμυνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Παρά το προβάδισμα στο σκορ μάλιστα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και σε μία φάση στο 59ο λεπτό, η μπάλα απομακρύνθηκε στα όρια της περιοχής, όπου μόνος του ο Καμαρά πλάσαρε, με τον Γκίμπσον να σταματάει τη μπάλα με το χέρι. Η απόφαση του διαιτητή ήταν πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας την ευκαιρία στον Φορτούνη για το δεύτερο προσωπικό του και τρίτο γκολ των “ερυθρολεύκων”.

Με το 3-1 στα πόδια του και το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Γκίμπσον, ο Ολυμπιακός έψαξε και ένα τρίτο γκολ, όμως ούτε ο Ποντένσε στο 63′ και το 76′, ούτε ο Γκερέρο με ωραίο σουτ στο 73′ κατάφεραν να νικήσουν το Χίτον, με το 3-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1032716413939712000

Το τελικό σφύριγμα της λήξης πάντως, βρήκε άπαντες στον Ολυμπιακό να πανηγυρίζουν, αφού με το 3-1, οι “ερυθρόλευκοι” είναι πια το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση από τα πλέι οφ του Europa League και θα πάνε την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία (30/08) για να “σφραγίσουν” το εισιτήριό τους για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Μπέρνλι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (89’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

Μπέρνλι (Σον Ντις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66’ Λένον), Τέιλορ, Κορκ, Χέντρικ, Γκούντμουντσον (76’ Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62’ Ταρκόφσκι).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις