Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Από τον Νικοπολίδη στον Κότσαρη – video

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Από τον Νικοπολίδη στον Κότσαρη – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ήταν και πάλι ντέρμπι “αιωνίων”. Το “Γ. Καραϊσκάκης” έγινε για δεύτερη φορά το μέρος όπου ένας τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα με το “τριφύλλ锨στο πρωτάθλημα.

Ντεμπούτο σε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός! Μια κουβέντα που σε πολλούς παίκτες μπορεί να φέρει μεγάλη πίεση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τερματοφύλακα, μια θέση η οποία είναι ίσως η πιο κρίσιμη για μια ομάδα.

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Διούδη, μετά τον τραυματισμό του δεύτερου στο χτεσινό (11.11.2018) ντέρμπι και πήγε πολύ καλά, έχοντας σημαντικές επεμβάσεις, δεχόμενος το γκολ του τελικού 1-1 στις καθυστερήσεις.

Ο νεαρός τερματοφύλακας όμως δεν είναι ο πρώτος πορτιέρε του Παναθηναϊκού που κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα στο πρωτάθλημα σε ντέρμπι “αιωνίων”. Θα πρέπει να γυρίσουμε στο 1990 -σε αγώνα που έγινε στο… παλιό Γ. Καραϊσκάκης”- εκεί όπου ο 19χρονος τότε Αντώνης Νικοπολίδης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης πήγε στον Παναθηναϊκό από την Αναγέννηση Άρτας το καλοκαίρι του 1989 και στις 25 Φεβρουαρίου του 1990 αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, στο ντέρμπι των “αιωνίων”!

Να θυμίσουμε πως ο νυν προπονητής του Κότσαρη στην εθνική Ελπίδων δεν… έβγαλε ολόκληρο το ντέρμπι, αφού χτυπήθηκε στο 67′ από πέτρα που πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Αμπαδιωτάκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις