Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: “Κέρδισε η πιο έξυπνη ομάδα”

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: “Κέρδισε η πιο έξυπνη ομάδα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μετά το το τέλος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε ότι ο Δικέφαλος ήταν πιο έξυπνος, γι’ αυτό και πήρε τη νίκη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός παραδέχθηκε, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλό παιχνίδι.

Όσα δήλωσε για:

-το πρόβλημα στα στημένα: «Όχι δεν με προβληματίζει. Αυτή είναι η δύναμή τους, είχαμε καλό πνεύμα και δεν τους αφήσαμε να τελειώσουν τις φάσεις. Δείξαμε δυνατή νοοτροπία, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το κομμάτι».

-το ματς με τον Ολυμπιακό: «Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι, ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Αφού καταφέραμε να κερδίσουμε, κάναμε πιο εύκολα τα πράγματα για το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περάσει μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών».

-το μείον δύο στη βαθμολογία που καλύφθηκε: «Είναι πολύ σημαντικό, επειδή ξέραμε ότι κάθε λάθος μπορεί να μας κόστιζε στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Συζητήσαμε και είπαμε ότι είχαμε μόνο ένα αποτέλεσμα για σήμερα, τη νίκη. Αυτό που κερδίσαμε είναι μόνο τρεις πόντους. Ψυχολογικά, κερδίσαμε πολλά. Σε αυτά τα παιχνίδια δείχνεις πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου και πόσο θέλεις το παιχνίδι».

-το ροτέισον που έπιασε σε δύσκολα ματς και για αυτά που έπονται: «Αφήστε με, ώστε να καταλάβουμε την κατάσταση του κάθε παίκτη. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις και θα αντιμετωπίσουμε το ματς με την ΜΠΑΤΕ. Θέλουμε να κερδίσουμε κι εκεί».

-το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα: «Να παίρνουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Είναι πολύ μακρινό το γεγονός, είναι νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα. Σαν συναισθήματα είναι όλα έντονα».

-το αν κέρδισε η καλύτερη, η πιο τυχερή ομάδα: «Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό παιχνίδι, το είπα. Στο τέλος κέρδισε η πιο έξυπνη ομάδα. Πίεσε ο Ολυμπιακός, δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Μετά το 20λεπτό ισορροπήσαμε και προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στο μισό του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με μπαλιές να έρθει στο δικό μας. Στην αρχή του δεύτερου μέρους σκοράραμε. Πείτε το με την τύχη, με το πνεύμα μας. Κερδίσαμε».

-το αν κέρδισε η πιο έξυπνη ή η πιο τυχερή ομάδα: «Πιο έξυπνη θεωρούμε, αυτήν που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή, αυτή που πάλευε για την κάθε μπάλα. Αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το πώς θα αντιδράσεις υπό πίεση. Συμβαίνει αυτό και από την εμπειρία μας στα δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Πάντα λέω στους παίκτες, ότι ακόμα και αν ο αντίπαλος έχει καλή ευκαιρία, δεν πρέπει να σταματάνε να τον πιέζουν. Σε όλες τις ευκαιρίες ήταν πάντα υπό πίεση και ίσως τους έκανε να πάρουν γρήγορα απόφαση».

-το αν έκανε μέτριο ματς ο ΠΑΟΚ σήμερα, αλλά και κόντρα στην ΑΕΚ: «Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει, κερδίσαμε δύο απίστευτα δύσκολα παιχνίδια. Κερδίσαμε τους δύο άμεσους αντίπαλούς μας στο πρωτάθλημα. Αυτές οι νίκες μας δίνουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση».

-την απόδοση του Πασχαλάκη: «Και οι αμυντικοί μας χαφ έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά και ο Μπίσεσβαρ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ατομικά. Κι αυτοί που υστέρησαν, πάλεψαν πολύ για τη νίκη. Τον αγαπώ τον Πασχαλάκη και το ξέρει».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις