Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: “Μάχη” κορυφής! Ποιος θα γίνει το “αφεντικό” του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ
Intime.gr

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη “μονομαχία”! Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” αγκαλιασμένοι στην κορυφή της βαθμολογίας και χωρίς ήττα, με σκοπό να… δείξουν πως το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει δικό τους.

Ο τίτλος είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως θα κριθεί. Ειδικά από τη στιγμή που φέτος ο πρωταθλητής θα προκύψει μέσα από το διαδικασία των πλέι οφ. Όπως και να έχει, το ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ είναι η αναμέτρηση που όλοι περιμέναμε…

Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, είναι οι μοναδικές αήττητες στο πρωτάθλημα και θέλουν με το πέρας της 12ης αγωνιστικής να απολαύσουν τη… μοναξιά της κορυφής.

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1201078380524953600

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την “γκέλα” στη Ν. Σμύρνη αλλά και την ήττα στο Λονδίνο και να δείξει πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, “σπάζοντας” το αήττητο του “δικέφαλου του Βορρά” μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Απ’ την μεριά του, ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει… προβάδισμα κατάκτησης του τίτλου μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, μια έδρα από την οποία την περασμένη σεζόν πέρασε με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς (0-1) στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου. Να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο γύρο ο “δικέφαλος του Βορρά έχει ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην έδρα του.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1201061776206581761

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο γήπεδο του Φαλήρου έχοντας συμπληρώσει 44 παιχνίδια αήττητος και ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ευκαιρία να διαφυλάξει το μεγάλο ρεκόρ που έχει δημιουργήσει από τη δεκαετία του ‘70 , περισσότερα από 45 χρόνια πριν. Με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο και πρόεδρο τον Νίκο Γουλανδρή, από τον Οκτώβριο του 1972 έως και τον Απρίλιο του 1974, οι “ερυθρόλευκοι” διήνυσαν μία διαδρομή 58 αγώνων χωρίς ήττα, πανηγυρίζοντας τρία διαδοχικά (!) πρωταθλήματα.

Οι πιθανές 11άδες των δύο ομάδων

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να βάλει κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών τον Σα και μπροστά του τους Ελαμπτεναλουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλο και Τσιμίκα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκιγέρμε και ο Μπουχαλάκης, με τον Ποντένσε και τον Μασούρα στα πλάγια. Ο Βαλμπουενά επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Ελ Αραμπί θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Αμπέλ Φερέιρα αναμένεται να βάλει στην εστία των Θεσσαλονικέων τον Ζίβκοβιτς και μπροστά του στην τετράδα της άμυνας τους Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλη. Στον άξονα αναμένεται να βρεθούν ο Αουγκούστο και ο Μίσιτς, με τον Λημνιό και τον Βιεϊρίνια στα δύο άκρα. Ο Μπίσεσβαρ θα αγωνιστεί πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις