Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: “Όχι” σε πρόταση για έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: “Όχι” σε πρόταση για έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι!
ΦΩΤΟ Intime

Το ΕΣΚΑΝ είπε “όχι” σε πρόταση του ΠΑΟΚ για να διεξαχθεί έλεγχος ντόπινγκ σε παίκτες και των δύο ομάδων, πριν το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (01/12) με τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αναλαμβάνοντας μάλιστα ο ίδιος τη χρέωση για το σύνολο των ελέγχων σε πέντε ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας.

Η απάντηση όμως ήταν αρνητική από την πλευρά του Συμβουλίου αφού, «δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη θέση του.

Η απάντηση του ΕΣΚΑΝ στην επιστολή του ΠΑΟΚ

«Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ, ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Αντιθέτως, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις