Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν: Μπαλάρα, “τεσσάρα” και πρόκριση στον τρίτο γύρο του Champions League

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν: Μπαλάρα, “τεσσάρα” και πρόκριση στον τρίτο γύρο του Champions League

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν, “διέλυσε” τους Τσέχους με 4-0 και προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Παράλληλα, εξασφάλισε την παρουσία του στο Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Βικτόρια Πλζεν στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασακσεχίρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό σφυροκόπησαν τους Τσέχους και δεν τους άφησαν να απειλήσουν καθόλου την εστία του Σα. Ο Γκιγιέρμε στο 51΄ έκανε το 1-0, στο 69΄ ο Γκερέρο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 73΄ με το αυτογκόλ του Ρέζνικ έγινε το 3-0. Στο 82΄ ο Σεμέδο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ στο 2΄ είχε δοκάρι ο Γκιγιέρμε.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από τα πρώτα λεπτά, σφυροκοπώντας από παντού την άμυνα της Πλζεν. Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό και οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι, όταν μετά την εκτέλεσή του, η μπάλα χτύπησε στον Γκιγιέρμε, πήρε πορεία προς το τέρμα, αλλά βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Χρούσκα.

Ο τερματοφύλακας των Τσέχων προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το μηδέν, σταματώντας τους φουριόζους Γκερέρο και Ποντένσε στα πρώτα λεπτά.

Μετά από ένα εκρηκτικό τέταρτο, οι Τσέχοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, χωρίς να απειλήσουν την εστία του Σα. Εξαίρεση αποτελεί μία φάση στο 24ο λεπτό, όταν βρήκαν τη μοναδική τους ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα με το σουτ του Χροσόφσκι να κοντράρει στον Γκιγιέρμε και να φεύγει κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, πίεσε για το γκολ, αλλά και πάλι ο Χρούσκα δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε.

Ονειρικό δεύτερο ημίχρονο

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο, το πραγματοποίησε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν και πάλι με το μαχαίρι στα δόντια, μόνο που αυτή τη φορά βρήκαν δίχτυα.

Στο 51′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από αριστερά, ο Γκιγιέρμε πετάχτηκε και με κεφαλιά νίκησε τον Χρούσκα για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 69′ “κλείδωσε” την πρόκριση με τον Γκερέρο, ο οποίος πήρε την μπάλα αριστερά, λίγο πάνω από το κέντρο και πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Πέρνιτσα και αφού τον πέρασε από αριστερά, έκανε το πλασέ με το δεξί για να νικήσει τον Χρούσκα και να γράψει το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-0, ε τον Μασούρα να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Γκιγιέρμε να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μπράμπετς να βρίσκει την μπάλα άθελα του, για να τη στείλει στην εστία της ομάδας του, για το 3-0. 

Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Τσέχοι από μια ακόμα στημένη μπάλα, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 3ο γκολ, με τον Μασούρα να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Γκιγιέρμε να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ρέζνικ να βρίσκει την μπάλα άθελα του, για να τη στείλει στην εστία της ομάδας του, για το 3-0. 

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Σεμέδο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Χρούσκα στο σουτ του Μεριά και έκανε το 4-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς) , Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί) 

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις