Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ώρα Champions League για την ΑΕΚ! Ραντεβού με τα… αστέρια στο ΟΑΚΑ

Ώρα Champions League για την ΑΕΚ! Ραντεβού με τα… αστέρια στο ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η πιο μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ έφθασε, αφού σήμερα 28 Αυγούστου στις 22:00, έχει ραντεβού με την ιστορία της και την πιθανότητα επιστροφής στους ομίλους του Champions League, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Πάνω από 40.000 οπαδοί στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της τη Βίντι στη ρεβάνς του 1-2 της Ουγγαρίας και φιλοδοξεί να “σφραγίσει” μια σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ως συνέχεια της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος Ελλάδος, αλλά και της εξαιρετικής της πορείας στο Europa League.

Με πάνω από 40.000 οπαδούς να αναμένεται να δώσουν “βροντερό παρών” στο ΟΑΚΑ και με το μεγάλο προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, όλα δείχνουν… φιέστα για την Ένωση, στην επιστροφή της μετά από 11 χρόνια στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

“Χρυσάφι” για την ΑΕΚ

Η είσοδος στους ομίλους του Champions League έχουν ιστορική σημασία για την ΑΕΚ, που πριν από μόλις τρία χρόνια βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία, αλλά μόνο… αμελητέα δεν είναι και τα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο. Αντιθέτως, σε περίπτωση πρόκρισης επί της Βίντι, η Ένωση θα γεμίσει “χρυσάφι” στα ταμεία της, αφού θα λάβει 15.250.000 μόνο από την είσοδο, χωρίς να υπολογίζεται το market pool (που εξαρτάται και από τον ΠΑΟΚ), τα εισιτήρια και τα αποτελέσματα από τα προκριματικά, αλλά και στη συνέχεια της ευρωπαϊκής σεζόν. Τα συνολικά έσοδα λοιπόν, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 20 εκατ. ευρώ.

Τα πλάνα του Ουζουνίδη

Για να έρθει η πρόκριση πάντως, η ΑΕΚ θα πρέπει να εμφανιστεί σοβαρή στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να δει την ομάδα του να “πιέζει” από την αρχή για ένα γκολ που θα “τελειώσει” τις προσδοκίες των Ούγγρων. Όσον αφορά τη βασική του ενδεκάδα για το ματς, πάντως, δεν αναμένονται εκπλήξεις, αφού ο Μπάρκας θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης θα είναι δεξιά και ο Χούλτ αριστερά, με τον Οικονόμου να επιστρέφει δίπλα στον Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, παρά την καλή παρουσία του Τσόσιτς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο κέντρο, ο Γαλανόπουλος θα είναι πιθανότατα δίπλα στον Σιμόες, με τους Μάνταλο και Λόπες στα πλάγια, ενώ μπροστά έχει “κλειδώσει” το δίδυμο Λιβάγια – Κλωναρίδη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις