Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, “αδύναμη” η Τεσέντερλο, ικανοποιημένος ο Μαρτίνς

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, “αδύναμη” η Τεσέντερλο, ικανοποιημένος ο Μαρτίνς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνδυασμοί και επιθετική νοοτροπία. Μπορεί η ερασιτεχνική Τσεσεντέρλο του Βελγίου να ήταν ένα μικρό “εμπόδιο”, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος απ’ αυτά που έκαναν οι παίκτες του του Ολυμπιακού στη φιλική νίκη με 3-0. 4 δοκάρια οι Πειραιώτες! Νέο φιλικό την Κυριακή κόντρα στην Έουπεν.

Η δυναμικότητα της ερασιτεχνικής Τεσέντερλο έκανε τον Ολυμπιακό να θυμίζει… ποδοσφαιρικό γίγαντα. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως είδε τους παίκτες του να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο διάθεση και αυτοματισμούς και έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το 3-0.

Μέχρι το πρώτο τέταρτο, οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στις κινήσεις τους κι έτσι είχαμε μόνο μια καλή στιγμή. Στο 10′ είχαμε μια.. σπάνια φάση, αφού ο Μάριν έπιασε ένα διαγώνιο σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής και πέτυχε και τα δυο δοκάρια του αντίπαλου τέρματος!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και σε φάση διαρκείας στο 23′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να.. ακουστεί από τα μεγάφωνα ο ύμνος του! Ο Καμαρά σούταρε, ο πορτιέρε των Βέλγων απέκρουσε, ο Τζούρτζεβιτς έστειλε με κοντινό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πάρντο με ένα διαγώνιο δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Μαρτίνς ανέβασαν “στροφές”, ο Μαντί Καμαρά συνέχισε να δείχνει καλά στοιχεία και οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μια νέα καλή στιγμή στο 26′, με τον Τζούρτζεβιτς να μην μπορεί να νικήσει με κοντινή κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Τεσέντερλο.

Με το τάιμ άουτ που έγινε στο 32′ για να δροσιστούν οι παίκτες, ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές αλλαγές ( Ποντένσε, Μάνος και Ανδρούτσος πέρασαν στις θέσεις των Πάρντο, Τζούρτζεβιτς και Ευαγγέλου). Ακολούθησαν δύο πολύ καλές επεμβάσεις του Μπρούγκμανς σε σουτ του Μάνου, με την ερασιτεχνική ομάδα του Βελγίου να δείχνει ανήμπορη να περάσει με αξιώσεις τη σέντρα. Το ίδιο έγινε και στην προσπάθεια του Ποντένσε, λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν απειλήθηκε ούτε στην επανάληψη. Η ζέστη.. έπεσε, οι “ερυθρόλευκοι” έγινα πιο επιθετικοί και στο 54′ ήρθε το 2-0. Ποντένσε και Φετφατζίδης έανεν το 1-2, ο δεύτερος μπήκε από τα δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε και δοκάρι στο 60′ σε σέντρα – σουτ που έβγαλε από τα δεξιά στο 60′, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς άλλαξε όλους τους παίκτες του (Σκαφίδας, Βούκοβιτς, Μιράντα, Σισέ – Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Ομάρ –Λάζαρος, Βρουσάι, Γκερέρο).

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού δεν -μειώθηκε με τον Γκερέρο να ξεχωρίζει- η καλή ροή των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, όπως και οι αποκρούσεις του νέου αντίπαλου πορτιέρε, που είχε περάσει στο ματς. Στο 75′ και ύστερα από πολύ ωραίο “τακουνάκι” του Βρουσάι, ο Φορτούνης πλάσαρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Γκερέρο πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τελικό 3-0.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις