Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οριστική αναβολή για το Γιουβέντους – Μίλαν λόγω κορονοϊού!

Οριστική αναβολή για το Γιουβέντους – Μίλαν λόγω κορονοϊού!
Reuters

Το νέο… αθλητικό θύμα του κορονοϊού στην Ιταλία! Ο ημιτελικό για το Κύπελλο Ιταλίας μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το βράδυ της Τετάρτης (04.03.2020).

Δεν μας προκαλεί πλέον εντύπωση. Ένα ακόμα αθλητικό γεγονός στην Ιταλία έπεσε… θύμα του κορονοϊού! Η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Μίλαν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας δεν θα διεξαχθεί τελικά το βράδυ της Τετάρτης.

Η ιταλική κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα λόγω του κορονοϊού που έχει “χτυπήσει” τη γειτονική χώρα και έχει φέρει το θάνατο σε 79 άτομα. Να θυμίσουμε ότι Γιουβέντους και Μίλαν είχαν φέρει 1-1 στο πρώτο ματς που έγινε στο “Σαν Σίρο”.

30ήμερο με… κεκλεισμένων των θυρών

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κοροναϊού ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους. Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.

Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις