Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ουγγαρία – Ελλάδα: Για το 2×2 στο Nations League

Ουγγαρία – Ελλάδα: Για το 2×2 στο Nations League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έτοιμη να κάνει ένα ακόμα… βήμα για την πρόκριση της στο Euro 2020 -μέσω του Nations League- είναι η εθνική Ελλάδας, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουγγαρία, σε αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA (21:45, NewsIt.gr, Cosmote Sport 1, Epsilon TV).

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουγγαρία και με νίκη θα φτάσει στο 2×2 στο Nations League και παράλληλα θα υποχρεώσει τους Μαγυάρους σε ισάριθμες ήττες, θέτοντας τους… εκτός μάχης.

Η αναμέτρηση θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω τιμωρίας που είχε επιβληθεί στην Ουγγαρία για επεισόδια στο τελευταίο της παιχνίδι για την τελευταία προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Μίχαελ Σκίμπε περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση ενώ φαίνεται πως προβληματίζεται για τρεις θέσεις της αρχικής ενδεκάδας. Ο Κώστας Μήτρογλου απέκτησε πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την Εσθονία και δεν είναι σίγουρο αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Την ίδια ώρα, Μπακάκης και Ζέκα επιστρέφουν από τραυματισμούς και διεκδικούν θέση βασικού.

Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μπάρκα και στην άμυνα τους Τοροσίδη (ή Μπακάκη), Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Γιαννούλη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ζέκα και ο Μπουχαλάκης και μπροστά τους οι Μάνταλος, Πέλκα (στα πλάγια) και Φορτούνης (σε ελεύθερο ρόλο). Σε περίπτωση που δεν προτιμηθεί ο Μήτρογλου, στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Δώνης.

Να θυμίσουμε πως την ίδια ώρα η Φινλανδία υποδέχεται την Εσθονία –στο άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας και θέλει να κάνει το 2×2 στο Nations League. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν όμως να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Η… παράδοση με την Ουγγαρία

Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 20 φορές. Η Εθνική έχει νικήσει τις 9 από αυτές, οι Μαγυάροι 5, ενώ έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν αυτή των προκριματικών του Euro 2016 στις 11/10/2015 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όπου η Εθνική είχε επικρατήσει 4-3.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις