Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Λι-μάγια και στο Αγρίνιο! Ανίκητη η Ένωση με Κωστένογλου – videos

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Λι-μάγια και στο Αγρίνιο! Ανίκητη η Ένωση με Κωστένογλου – videos
ΦΩΤΟ intime

Με τον Μάρκο Λιβάγια να κάνει… μαγικά και στο Αγρίνιο και να “λυτρώνει” την ομάδα του στο δεύτερο μέρος, η ανώτερη ΑΕΚ επικράτησε και του Παναιτωλικού, συνεχίζοντας με το 1-0 το νικηφόρο σερί της με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα και “σφυροκόπησε” τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά χρειάστηκε ένα ακόμη γκολ από τον Μάρκο Λιβάγια για να πάρει τη νίκη με 1-0.

Ο Κροάτης επιθετικός της Ένωσης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες πριν πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ στη συνέχεια είχε και δοκάρι σε ένα ακόμη γεμάτο παιχνίδι για τον ίδιο, μετά την αλλαγή προπονητή.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… στάση εργασίας από τους ποδοσφαιριστές, που δεν αγωνίστηκαν για ένα λεπτό μετά από απόφαση του ΠΣΑΠ, “πιέζοντας” για ασφάλιση των παικτών στις μικρότερες κατηγορίες.

Όταν άρχισε όμως η αναμέτρηση, η ΑΕΚ έδειξε “ζεστή” και έψαξε από την αρχή ένα γκολ, κλείνοντας τον Παναιτωλικό στο καρέ του. Ο Μάνταλος έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με ένα ωραίο γυριστό σουτ μόλις στο 6′.

Ο αρχηγός ήταν Ένωσης ήταν πρωταγωνιστής και στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, όταν από δικό του γύρισμα στο 10′, ο Αλμπάνης έκανε κακό πλασέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ακολούθησαν νέες ευκαιρίες με Λόπες και Λιβάγια, για να στείλει τελικά τη μπάλα στα δίχτυα ο Παναιτωλικός, στην πρώτη του αντεπίθεση στο ματς. Ο Μοράρ βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και τον “εκτέλεσε” με τρομερή λόμπα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να είναι “κυρίαρχος” αλλά να μη βρίσκει το γκολ, που θα έδιωχνε και το… άγχος από τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου.

Στο δεύτερο μέρος όμως, υπήρξε ένας απίθανος “μονόλογος” από τον Μάρκο Λιβάγια, που έδειχνε να παίζει… μόνος του την ομάδα του Αγρινίου. Ο Κροάτης επιθετικός απώλεσε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα του, μεταξύ των οποίων και ένα τετ-α-τετ στο 61′.

Οχτώ λεπτά αργότερα όμως, κατάφερε τελικά να “λυτρώσει” τον ίδιο και την ομάδα του, σκοράροντας για τρίτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα, με ένα τρομερό σουτ από διαγώνια αριστερά, για το 1-0 της Ένωσης.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον ίδιο όσο και από ολόκληρη την ΑΕΚ, καθώς “καθάρισε” ουσιαστικά το ματς. Ο Παναιτωλικός ήταν από την αρχή ανήμπορος να “απειλήσει” στην επίθεση και ουσιαστικά έχασε τη μοναδική του φάση στο ματς σε μία κεφαλιά του Μαλίς στο 75′.

Αντίθετα, η Ένωση θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Λιβάγια να έχει κεφαλιά στο δοκάρι μετά από απόκρουση και του Κνετ, ο οποίος έβγαλε και το τρομερό σουτ του Γαλανόπουλου στις καθυστερήσεις.

Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, για να χαρίσει στην ΑΕΚ την τρίτη διαδοχική νίκη της στη Superleague και τέταρτη με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο, ο οποίος και έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα της ομάδας μέσα σε σχεδόν ένα μήνα από τη διαδοχή του Καρντόσο.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός δείχνει σε τραγική αγωνιστική κατάσταση και έχει ξεκινήσει με τέσσερις ήττες το πρωτάθλημα, όντας η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό, μετά και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Ατρομήτου.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Μπάλμπι, Λουσέρο (76′ Καββαδίας), Ταχάρ (82′ Τσιγγάρας), Ντίας (87′ Μπαϊροβιτς(, Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μοράρ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Κρίστισιτς (78′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μάνταλος (84′ Χουλτ), Λόπες, Αλμπάνης (65′ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις