Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Αθηναϊκό ντέρμπι στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις δυο ομάδες να έχουν σαν στόχο να βγουν… αλώβητες από την 11η αγωνιστική της Superleague (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1).

Επιστροφή στη δράση για την Superleague -μετά τη διακοπή για τους αγώνες μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας- και μάλιστα με ιδανικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, στη μεγάλη… αθηναϊκή “μάχη” για την 11η “στροφή” του πρωταθλήματος.

Τα προβλήματα για τις δυο ομάδες δεν λείπουν, αλλά -πέρα από το γόητρο- θέλουν το “τρίποντο” για τους δικούς τους λόγους.

Μια ακόμα “ψυχολογική ένεση” θέλουν οι “πράσινοι”

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση και θέλει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, προκειμένου να διατηρηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται η ψυχολογία των παικτών, αλλά και του κόσμου.

Εκτός έδρας το “τριφύλλι” δεν έχει ακόμα νίκη στη Superleague, αλλά στη λεωφόρο τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι “πράσινοι” θέλουν να πάρουν δύναμη από τον κόσμο τους και να νικήσουν και την Ένωση, μετά τον Ολυμπιακό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει ούτε σε αυτή τη “μεγάλη” αναμέτρηση τον Αντρές Τσάβες κι έτσι αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με ανάλογο τρόπο, όπως κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Με αυτούς πάει στο ντέρμπι ο Ουζουνίδης

Ο Βλαχοδήμος θα υπερασπιστεί την εστία των γηπεδούχων, έχοντας μπροστά του τους Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιο και Χουλτ.

Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να βρεθούν οι Κουρμπέλης και Σιλά, ενώ μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Χίλιεμαρκ. Στις πτέρυγες και μεσοεπιθετικά αναμένεται να τοποθετηθούν οι Βιγιαφάνιες και Λουντ, ενώ ο Μόλινς θα τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Με μεγάλα προβλήματα και στόχο το “τρίποντο” η ΑΕΚ

Απ’ την άλλη, η ΑΕΚ είδε τον Ολυμπιακό να την “πιάνει” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δεν θέλει να αφήσει βαθμούς στη Λεωφόρο, σε μια αγωνιστική όπου ο “συγκάτοικος’ Ατρόμητος παίζει στην έδρα του 4ου ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ “πήρε” τα δυο πρώτα ντέρμπι της σεζόν με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και θέλει να.. τριτώσει το καλό κόντρα στον Παναθηναϊκό, που στην έδρα του αποδεικνύεται… σκληρό καρύδι.

Η Ένωση όμως πλέον μπαίνει σε μια.. νέα εποχή, χωρίς τους τραυματίες, Μάνταλο και Γιόχανσον! Ο Μανόλο Χιμένεθ όμως καλείται να βρει τις λύσεις -τουλάχιστον μέχρι τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου- και να κρατήσει την ομάδα στις κορυφαίες θέσεις.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Με… νέα «όπλα» η αποστολή του Χιμένεθ

Ο Ισπανός τεχνικός όμως έχει και κάποια νέα πρόσωπα στην αποστολή της ΑΕΚ, αφού συμπεριέλαβε στους “εκλεκτούς” του τους Τσιγκρίνσκι, Κονέ και Μπάρκα. Να μην ξεχνάμε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα παίξει ο τιμωρημένος Αραούχο.

Η ενδεκάδα της Αεκ πλέον αποτελεί έναν.. γρίφο. Πιθανότατα όμως ο Χιμένεθ αναμένεται να τοποθετήσει στο τέρμα τον Ανέστη και στην αμυντική τριπλέτα τους Τσόσιτς-Βράνιες μαζί με έναν εκ των Μπακάκη ή Λαμπρόπουλου.

Σε περίπτωση που αγωνιστεί ο Μπακάκης, τότε Γκάλο και Λόπες θα αναλάβουν τις πλευρές. Σιμόες και Γαλανόπουλος θα αποτελέσουν το νέο δίδυμο στα χαφ, ενώ ο Μπακασέτας βρεθεί μπροστά τους και πίσω από τους προωθημένους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις