Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: “Πράσινη” ψυχή! Τραγική διαιτησία

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

– Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: Ένα από τα πιο… ροκ παιχνίδια των τελευταίων ετών!
– Σε αυτό… βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και η διαιτησία
– Δυο αποβολές για το “τριφύλλι”, που όμως δεν πήρε και δυο πέναλτι
– Λανθασμένη ακύρωση γκολ του Περόνε στο 90′
– Ο Χίλιεμαρκ “λύτρωσε” στις καθυστερήσεις τον Παναθηναϊκό στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ (2-1)
– Τρεις ανακοινώσεις από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία

Αρνήθηκε να χάσει, έστω και αν σε αυτό βοήθησε στο φινάλε και η διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε της ΑΕΛ, δεν πήρε δυο πέναλτι, έμεινε -σωστά- με εννέα παίκτες και είδε τους “βυσσινί” να τον ισοφαρίζουν και να τον απειλούν με ήττα.

Το νέο διαιτητικό λάθος στην ακύρωση του γκολ του Περόνε έδωσε την ευκαιρία στους “πράσινους” να φτάσουν στη νίκη με το τέρμα του Χίλιεμαρκ στις καθυστερήσεις (2-1). Μεγάλη εμφάνιση από Μπόζοβιτς και Βλαχοδήμο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε – Η ΑΕΛ αμύνθηκε

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο είχε μια… αναμενόμενη εικόνα. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, ο παναθηναϊκός προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, κάτι που όμως ήταν πολύ δύσκολο, αφού οι “βυσσινί” είχαν καλή ανασταλτική παρουσία. Η μόνη στιγμή του πρώτου 15λεπτου που θα έπρεπε να γίνει αναφορά ήταν αυτή του 3′, αφού το “τριφύλλι” ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Ζίζιτς στον Μολέδο.

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

Ο Παναθηναϊκός είχε καθολική υπεροχή στη συνέχεια και επιτέθηκε τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες (πολύ καλή δουλειά οι Χουλτ – Κουλιμπαλί). Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στην τελική φάση και στο.. τελείωμα της, αφού η περιοχή του Μπόζοβιτς ήταν γεμάτη παίκτες και ο Μολίνς ακίνδυνος. Στο 17′ όμως χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το φάουλ, βρήκε τον Μολέδο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς.

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

Η ΑΕΛ κατάφερε να ρίξει για λίγο το τέμπο του ματς, πιέζοντας σωστά στο χώρο του κέντρου. Το “τριφύλλι” συνέχισε να απειλεί από “στημένες” φάσεις. Σε μια από αυτές (33′) η μπάλα ήρθε ψηλά στον Κουλιμπαλί, που δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και πήγαν με το 0-0 στην ανάπαυλα.

ΑΕΛ

Γκολ με πέναλτι το “τριφύλλι” – Άφησε το “πούλμαν” στην άκρη η ΑΕΛ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ουζουνίδη κέρδισε πέναλτι στο 49′ (ο Φατιόν “γκρέμισε” τον Μολέδο) και ο Βιγιαφάνιες έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρά την υπεροχή του Παναθηναϊκού, η ΑΕΛ έδειξε πως μπορεί να κάνει “ζημιά” στους γηπεδούχους! Στο 57′ ο Λεοζίνιο έπιασε εξαιρετικό πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Βλαχοδήμου και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε πολύ καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για το γκολ και να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον Μολέδο (61′). ο Ηλίας Φυντάνης προσπάθησε στη συνέχεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο του Περόνε στο ματς (68′).

Στο 70′ όμως το “τριφύλλι” έχασε μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσει” τη νίκη. Μολίνς και Χίλιεμαρκ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή -και από θέση δεξιά- αλλά ο Μπόζοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Αποβολή και ισοφάριση

Τα πάντα άλλαξαν μετά τη φάση του 77′. ο Σιλά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ναζλίδη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην εκτέλεση του φάουλ, ο Λεοζίνιο βρήκε τον Περόνε, που με κεφαλιά -ίσα ίσα βρήκε την μπάλα- έκανε το 1-1.

Αψυχολόγητη κίνηση από Άλτμαν και κόκκινη κάρτα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στη συνέχεια στο παιχνίδι τον Άλτμαν, αλλά στη συνέχεια το.. μετάνιωσε. Έχοντας κάνει φάουλ στον Ντέλετιτς στο χώρο του κέντρου, ο Ισραηλινός -δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς- χτύπησε στο κεφάλι με το πόδι. Τον αντίπαλο του και είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους “πράσινους” με 9 παίκτες.

Λάθος ακύρωση σε γκολ των “βυσσινί” – “Πράσινη” νίκη με Χίλιεμαρκ

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν εκπληκτικό. Στο 90′ η ΑΕΛ βγήκε στην επίθεση, ο Λεοζίνιο έβγαλε στον Περόνε, ο οποίος από κανονική θέση πλάσαρε και σκόραρε. Ο επόπτης ωστόσο υπέδειξε οφσάιντ και ακύρωσε λανθασμένα το γκολ.

Η νίκη για το “τριφύλλι” ήρθε στο 90+2′. Ο Χίλιεμαρκ έκανε τη σέντρα από τα πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους που πήδηξαν για την κεφαλιά και κατέληξε στα δίχτυα του Μπόζοβιτς

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ (90′ Ρέις), Βιγιαφάνιες (82′ Άλτμαν), Χίλιεμαρκ, Μολίνς (86′ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Μασούρας, Φατιόν, Ντέλετιτς (88′ Λαγός), Αγκάνοβιτς (69′ Περόνε), Λεοζίνιο, Ναζλίδης (92′ Γιαννιτσάνης).

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας)

Βοηθοί: Β. Καραβασίλης (Καβάλας), Τ. Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις